Bussimatkailijan tärpit välipäiville

shutterstock_99931925(1)

Joulun välipäivinä monilla on vielä hetki aikaa rentoutua ennen uuden vuoden kiireitä. Pienen loman toivossa ei tarvitse lähteä kauas sillä läheltäkin löytyy hauskoja kohteita, joihin pääsee näppärästi perille bussin kyydissä. Tässä muutama tärppi välipäivien kotimaanmatkailuun.

Tunnelmoi Porvoossa

Porvoo ja sen kaunis vanha kaupunki ovat talvisaikaan erityisen upeita. Romanttista entisajan tunnelmaa kaipaava suuntaa tutustumaan Porvoon taidetehtaan Joulutaika-näyttelyyn, jossa on esillä joulukoristeilta menneiltä vuosikymmeniltä nykypäivään. Vanhassakaupungissa järjestettävälle Vanhan ajan joulu -kierrokselle ehtii vielä Tapaninpäivänä. Välipäivinä ovat auki myös hurmaavat pikkuputiikit. Katso, mitä kaikkea jouluisassa Porvoossa voi tehdä.

Tutustu Tiernakaupunkiin

Tiernakaupunki Oulussa joulusta otetaan kaikki irti ja tapahtumia riittääkin aina Nuutinpäivään saakka. Tutustu Piispantalon tallikappeliin ja seiminäyttelyyn ja joulutunnelmoi Mauri Kunnaksen -kirjoihin perustuvassa Koiramäki -näyttelyssä Pohjois-Pohjanmaan museossa. Jos joulu alkaa jo kyllästyttää, on Oulun taidemuseossa esillä Pohjois-Suomen biennaali. Koko perheen älynystyröitä voi virkistää visiitillä Oulun Tietomaahan.

Ota varaslähtö hiihtolomaan Etelä- ja Keski-Suomessa

Lapin lumilomakohteissa sesonki on vilkkaimmillaan. Mutta jos mieli tekee rinteeseen tai ladulle välipäivinä, ei Etelä- tai Keski-Suomesta tarvitse suunnata napapiirin pohjoispuolelle. Monet hiihtokeskukset avaavat kautensa joulun välipäivinä. Itä-Suomessa suksia pääsee testailemaan esimerkiksi Kolin tai Tahkon hiihtokeskuksissa. Eteläisessä Suomessa suunnataan Messilään, Hervantaan tai Hyvinkään Sveitsiin. Keski-Suomen suksijoita houkuttelee Jyväskylän Laajavuori.

Lunta riittää tänä vuonna onneksi koko maahan!

Tee yllätysvierailu!

Onko yhteydenpito hyvän ystävän kanssa jäänyt joulukorttien lähettelyyn? Saako joulunaika ikävöimään kaukana asuvia sukulaisia? Anna myöhästyneeksi joululahjaksi hyvää mieltä ja yllätä ystävä tai sukulainen visiitillä. Joulun ja vuoden vaihteen pyhinä bussit liikennöivät poikkeuksellisin aikatauluin, mutta ajankohtaiset aikataulutiedot saat Matkahuollon aikatauluhausta sekä pyhinäkin ympäri vuorokauden palvelevasta palvelunumerosta 0200 4000, puhelun hinta 1,99 €/min + pvm.

Matkahuolto toivottaa kaikille hauskaa ja tunnelmallista joulua!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi