Verkkokauppa Novita – neulonta on pop

Novita 7 veljestä -neulelanka

Neulominen on huipputrendikästä. Nyt ei neulota vain kauniita käyttöasusteita vaan muodissa ovat etenkin ihastuttavat pikkuotukset: amigurumit. Novitan verkkokaupan lanka- ja värivalikoima ovat vertaansa vailla. Lisäksi sivuilta saa myös rutkasti neuvoa muilta neulontaan hurahtaneilta.

Pelkkä kaunis lanka ei riitä loihtimaan kauniita asusteita – tarvitaan myös aimo annos inspiraatiota! Novitan sivuilta löytyykin kutkuttavia neulontaohjeita sekä blogeja, jotka saavat sormet syyhyämään innostuksesta.

Suomalaiset rakastavat violettia

Vaatemuoti ja lankamuoti kulkevat käsi kädessä. Nyt ovat muodissa punaisen eri sävyt pinkistä kirkkaan punaiseen. ”Erityisesti violettia suomalaiset tuntuvat rakastavan vuodesta toiseen”, sanoo Novitan markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanne Ranta-Kiiski.

Novitan verkkokaupasta on saatavilla kuutisenkymmentä erityyppistä lankaa kymmenissä eri väreissä. Klassikkojen lisäksi löytyy niin paljettilankoja kuin liukuvärein ja pätkävärein värjättyjä keriä. Myös puikkovalikoima on laaja, ja neulootikko, toisin sanoin neulontahullu, löytää varmasti neuletyöhön oikean paksuiset ja malliset puikot.

Neulomisen vallankumous

Enää eivät ainoastaan suvun vanhimmat taida neulonnan saloja. Esimerkiksi luennoilla ja busseissa neulovia nuoria näkee entistä enemmän. Mutta mistä neulontabuumi oikein alkoi?

”Vuonna 2003 tapahtui iso jytky, kun nuoret pojat yllättäen kiinnostuivat virkkaamaan pipoja. He halusivat pään lämmikkeiksi samanlaisia kotikutoisen näköisiä virkattuja pipoja, joita näkivät ihailemillaan maailmanluokan lumilautailijoilla”, kertoo Susanne.

Pian keskustelupalstat täyttyivät kommenteista, joissa kyseltiin mummojen vanhojen virkkuukirjojen perään. Kouluistakin raportoitiin, että ensimmäistä kertaa pojat istuivat käsityötunnilla hiljaa ja keskittyneinä.

Amigurumi. Lähde:Yhteishyva.fi

Amigurumi. Lähde:Yhteishyva.fi

Pipotrendiä seurasi ponchovillitys ja nyt viimeisimpänä amigurumi-buumi. Amigurumit ovat pieniä sööttejä otuksia, kuten Angry Birds -lintuja, joita on hauska värkätä.

Vinkki vasta-alkajalle

Susanne suosittelee vasta-alkajan aloittavan kaulurin neulomisesta. Paksusta langasta ja paksuilla puikoilla neulottu lämmike valmistuu mukavan nopeasti ja palkitsee käyttäjänsä monikäyttöisyydellään. Kauluri on lisäksi näyttävä asuste, joka kerää takuuvarmasti ihastuneita katseita.

Novitan verkkokaupan tuotteet kulkevat Matkahuollon avulla Matkahuollon toimipaikkojen lisäksi Siwoihin ja Valintataloihin, joten kauppareissulla voi kätevästi napata maidon lisäksi toiseen kainaloon myös tilaamansa lankakerät. ”Asiakkaamme ovat olleet oikein tyytyväisiä Matkahuollon palveluun toimittaa tilaukset aivan kotikulmille asti”, kertoo Susanne.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi