Bussimatkailua syyslomalla

Lokakuu saa koululaiset riemuitsemaan syyslomista. Loma-ohjelman ei kuitenkaan tarvitse tuottaa päänvaivaa, sillä syksyyn mahtuu monipuolisesti tekemistä koko perheelle. Matkaan lähteminen on helppoa, sillä bussi kuljettaa koko perheen perille.

Minne siis kannattaisi suunnata? Hauskaa tekemistä riittää, tässä muutamia vinkkejä:

Heittäydy aktiivilomalle

Patikointia, luontopolkuja ja loppusyksyn antimista nauttimista – syksyinen metsä tarjoaa upeat puitteet reippaaseen yhdessäoloon. Syyslomien aikaan myös monet luontokeskukset järjestävät tapahtumia, retkiä ja kursseja koko perheelle. Luontoon.fi -sivustolla voit tutustua lähialueesi luontokohteisiin tai suunnitella matkan kiinnostavaan kansallispuistoon vähän kauempana. Aktiivista menoa syyslomaansa kaipaava voi suunnata vaikkapa Aulangolle, jossa vietetään täyden elämän syyslomaa 15.-1.10.

Matkaa maalle

Nostalginen syyslomalainen suuntaa tietenkin maaseudun rauhaan. Maatilan syyspuuhista ja tunnelmista pääseekin nauttimaan esimerkiksi Tuhannen tarinan talossa lähellä Kouvolaa tai Ilorannan tilalla Hauholla.

Innostu kotimaanmatkailusta

Erinomainen vaihtoehto kaikille syyslomalaisille on kotimaan kaupunkiloma. Tampere pitää syyslomalaisen kiireisenä monillla hauskoilla lastentapahtumilla.
Turun seudulla puolestaan voi suunnata seikkailuhalli Huimalaan tai Naantalin kylpylään. Myös Turun linnassa järjestetään jännittäviä historiakierroksia koululaisille.

Helsingissä lomailija suuntaa tietenkin Linnanmäen valokarnevaaleille tai tutustumaan Korkeasaaren ja SeaLifen eläinasukkaisiin.

Mikäli kuitenkin mielit lomallasi merta edemmäs, tarjoaa Viking Linen LaivaBussi-lippu edullisen alun minilomalle Tukholmassa.

Tarkemmat bussireitit ja -aikataulut näihin ja muihin lomakohteisiin tarkistat helpoiten Matkahuollon aikatauluhausta.

Virkistävää syyslomaa!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi