Nälkäpäiväkeräys lähestyy – katastrofirahastoon voi lahjoittaa myös verkkokaupassa

Nälkäpäiväkeräys käynnistyy tutuilla lipaskeräyksillä huomenna 13.9. Jos perinteiselle lippaalle ei ehdi, niin netistä löytyy nyt myös näppärä virtuaalinen keräyslipas. Auttaa voi myös Suomen Punaisen Ristin (SPR) verkkokaupan kautta tekemällä Merkkiteon.

Verkkokaupasta löytyy lisäksi hyödyllisiä tavaroita arkeen kuten erilaisia ensiapupaketteja ja ekologisia hedelmäpusseja.

 

Ensiapulaukut ja ekologiset hedelmäpussit

SPR:n verkkokaupasta on tuttujen ensiapulaukkujen, korttien ja adressien lisäksi
saatavilla myös uudempia käyttötuotteita.

SPR:n tuotteissa tärkeintä on ympäristöystävällisyys ja hyödyllisyys. ”Valikoimastamme löytyy kierrätystuotteita ja lisäksi suosimme kotimaisia tuotteita”, kertoo SPR:n varainhankinnan koordinaattori Anna Laurinsilta. Maailmassa on jo liikaa krääsää ja SPR haluaakin tarjota vain tuotteita, joille löytyy varmasti hyödyllinen käyttötarkoitus.

Ekologisiuutta arvostava ilahtuu hauskoista hedelmäpusseista. Näissä kestävissä ja tyylikkään yksinkertaisissa pussukoissa hedelmäostokset kulkevat kotiin helposti. Matkalle lähtijä voi tilata verkkokaupasta vaikka matkalaukkuvaa’an, veivattavan kännykkälauturin ja matkalaukkuvyön. Ensiaputuotteiden kirjo on myös kattava. Kotiin voi tilata ensiapukaapin tai paljon pyöräilevälle ystävälle harrastukseen sopivan ensiapulaukun.

Nälkäpäiväkeräys kohdistuu katastrofialueille

Tämän vuoden Nälkäpäiväkeräyksen lipaskeräys on 13.-15.9. Tällöin tutut punaliiviset kerääjät ilmestyvät  kaduille ja kauppojen kulmille, ja oman lahjoituksensa voi tipauttaa helposti lippaaseen. Moni ei kuitenkaan enää kanna käteistä mukanaan, joten lahjoituksen voi tehdä myös SPR:n nettisivujen kautta tai tekstiviestillä.

Nälkäpäiväkeräyksen varat menevät katastrofirahastoon, josta niitä jaetaan pikaisesti apua tarvitseville. Tällä hetkellä avun kohteina ovat mm. Sahelin nälänhätä ja Sierra Leonessa puhjennut koleraepidemia saavat avustusta.

SPR:n verkkokaupassakin voi shoppailla niin, että avustus menee varmasti Nälkäpäiväkeräyksen piiriin. Merkkiteko-lahjoitukset kuten huopapaketti ja puuroa koko kylälle lähtevät helpotukseksi kriisien keskellä eläville.

Suomalaiset loistavia lahjoittajia

”Suomalaiset ovat erittäin anteliaita lahjoittajia, jotka kantavat huolta ja vastuuta sekä kotimaan että ulkomaiden asioista”, kertoo Anna Laurinsilta. Myös nuorten osallistuminen erityisesti vapaaehtoisten voimilla järjestettäviin keräyksiin saa kiitosta. Heittelevästä taloustilanteesta huolimatta Pohjolassa muistetaan aina myös heikommassa asemassa eläviä.

Matkahuollon kanssa yhteistyö on myös sujunut oikein mallikkaasti. Nytkin Nälkäpäiväkeräyksen yhteydessä Matkahuolto on kuljettanut kymmeniin kouluihin julisteita ja keräyslippaita. Myös verkkokaupasta itselle tilatut tuotteet kulkevat turvallisesti ja nopeasti Matkahuollon kyydissä.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi