Bussiperhe: Filmihullun menopeli

Lähde: www.vintagemobilecinema.co.uk

Linja-auto on enemmän kuin pelkkä liikenneväline. Mutta mihin kaikkeen linjurit taipuvatkaan? Bussiperheeseen mahtuu monenlaista pikkuserkkua ja veljenpoikaa — sarjassa esitellään vähän erilaisempia onnikoita ja niiden erikoisia käyttötarkoituksia.

Englantilaisen Vintage Mobile Cinema -leffabussin sisältä löytyy 22-paikkainen, ilmastoitu elokuvateatteri. Penkkirivit on porrastettu, aivan kuten oikeassakin elokuvateatterissa. Elokuvat näytetään HD-laatuisina ja äänentoistoonkin löytyy Dolby 7:1 surround sound -järjestelmä. Kuvia leffabussista voi katsella Vintage Mobile Cinema -projektin sivuilta.

1960-luvulla Britannian teknologiaministeriö teetätti käyttöönsä seitsemän bussia, jotka kiersivät maata esittelemässä brittiläisen teollisuuden saavutuksia. Vuosien saatossa autot poistuivat käytöstä ja katosivat unohduksiin – yhtä lukuun ottamatta. Monen eri omistajan kautta kulkenut bussi oli ollut pitkään käyttämättömänä ja joutunut huonoon kuntoon. Työt vanhan bussin entisöimiseksi alkoivat 2000-luvun alkuvuosina, mutta vasta keväällä 2010 kinobussi huristeli jälleen tien päälle.

Lähde: www.vintagemobilecinema.co.uk

Nykyisin elokuvabussi ei kiertele esittämässä ministeriön opetusvideoita vaan suhaa Etelä-Englannin elokuvafestivaalilta toiselle tarjoamassa filmihulluille ainutlaatuisia elokuvaelämyksiä. Britanniaan matkaavat voivat bongata leffabussin seuraavaksi vaikkapa Bournemouthin Arts by the Sea -festivaalilta syyskuun 29. päivä.

Suomessakin on nähty monenmoista kulttuuribussia – Helsingissä jopa kulttuuriratikka – mutta löytyisikö meiltä tilausta liikkuvalle elokuvateatterille?

 

Oletko törmännyt jossain erikoisessa käytössä olevaan linja-autoon Suomessa tai ulkomailla? Kommentoi alla ja vinkkaa meille omintakeinen onnikka!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi