Perennat-verkkokaupasta kukkaloistoa puutarhaan

Harjunpään Taimisto Karijoella, Etelä-Pohjanmaalla on tuottanut laadukkaita perennoja kotipuutarhoihin jo 25 vuotta. Heidi ja Jukka Erikssonin perheyritys tarjoaa monipuolisten piha- ja puutarhapalvelujen lisäksi kattavan verkkokaupan, jonka myötä Harjunpään taimet koristavat yhä useampia pihoja eri puolilla Suomea.

Heidi Erikssonin kipinä puutarha-alaan syttyi jo nuorena ja lopullinen päätös seurata puutarhuri-isoisän jalanjäljissä syntyi innostavien kesätyökokemusten myötä. Pitkän linjan puutarhuria työ innostaa yhä. Palkitsevinta ovat tietenkin tyytyväiset asiakkaat sekä töiden vaihtelevuus vuodenaikojen myötä. Heidin 1987 perustama Harjunpään Taimisto kasvattaa nykyisin 95 % myymistään perennoista alusta alkaen. Taimien lisäksi Erikssonit tarjoavat asiakkailleen myös pihasuunnittelua, puutarhakursseja ja piharakentamispalveluita.

”Hae Heidiltä”

Perennat.fi-verkkokauppaa Erikssonit ovat pyörittäneet vuoden päivät. Suunnitelma verkkokaupasta sai alkunsa asiakkaiden toiveista. ”Puutarhamme on toiminut jo 25 vuoden ajan ja minulla on sellaisia asiakkaita, jotka ovat laittaneet taimia omaan pihaansa jo silloin heti alussa. Nyt, kun heidän lapsensa ovat muuttaneet eri puolille Suomea, alkoi tulla kyselyjä, josko taimia voisi lähettää kauemmaskin,” Heidi Eriksson nauraa.

”Hae sieltä Heidiltä, niin saat hyvät taimet,” neuvoivat perennoihinsa tyytyväiset äidit puutarhanhoidosta kyselleitä tyttäriään. Perennat.fi-verkkokauppa perustettiin, jotta kotipitäjän puutarhuri voisi palvella näitäkin asiakkaita.

Nykyisin Perennat.fi-verkkokauppa toimittaa taimia eri puolille maata. Asiakkaita löytyy niin syrjäseuduilta kuin ruuhka-Suomestakin, jossa tarjontaa olisi myös lähempänä. Eriksson uskoo, että verkkokaupassa viehättää sen helppous: ”Kun laadukkaat taimet saa muutaman päivän toimitusajalla suoraan lähikauppaan ilman ylimääräistä vaivaa, niin kyllähän se säästää hurjasti aikaa.”

Nopeat toimitukset takaavat hyväkuntoiset taimet

Yhteistyöhön Matkahuollon kanssa Eriksson on ollut tyytyväinen. Heidi poimii sähköpostistaan viestin tyytyväiseltä asiakkaalta, jonka kaipaama pioni oli mennyt perille jo seuraavana päivänä. Nopea ja hellävarainen toimitus on puutarhayrittäjälle erityisen tärkeää.

”Ihan sydämenasia on se, että on hyvät taimet. Se on tämän toiminnan A ja O. Olen tehnyt tätä kauan ja monenlaisiin asiakkaiden pulmiin on löytynyt ratkaisu. Usein he tulevat jälkeenpäin kertomaan tyytyväisinä kukkapenkeistään ja joskus myös näyttämään valokuvia kasveistaan.,” Eriksson kertoo.

Jotta taimet säilyisivät hyväkuntoisina, lähettää Perennat.fi taimet aina alkuviikosta, jotta ne ehtivät perille ennen viikonloppua. Ennen lähetystä taimet kastellaan ja pakataan huolellisesti, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa, vaikka toimitus viivästyisikin. Eriksson neuvoo myös asiakkaita ottamaan yhteyttä verkkokauppaan ja sopimaan toimituspäivästä, etteivät taimet joudu odottelemaan noutoa.

Elokuu on oivallista istutusaikaa

Vaikka kevät on Harjunpään Taimistolla kiireisintä sesonkiaikaa, tilataan kukkia kotipihoille läpi kesän. Tänä kesänä niin asiakkaidenkin kuin puutarhurin suosikiksi ovat nousseet uudet kurjenpolvilajikkeet ”Elke” ja dalmatiankurjenpolvi.

”Olen aina innoissani kun kokeilen uusia lajikkeita,” Heidi kertoo. ”Tykkään itse vähän jalostetuista luonnonperennoista, jotka menestyvät vähälläkin vaivalla. Puutarhalla onkin paljon kestäviä maatiaislajikkeita, esimerkiksi paikallista kantaa olevia kurjenmiekkoja ja pioneita.”

Aloitteleville puutarhureille Eriksson suosittelee helppoja ja kestäviä perennoja, kuten poimulehtiä, kurjenpolvia, nauhuksia tai kuunliljoja. Istutuspuuhiin mieliville loppukesä on otollista aikaa.

”Elokuu on hyvää aika istuttaa mitä tahansa perennoja, silloin kukkapenkki lähtee heti keväällä hyvään kasvuun. Ja ainahan se on eteenpäin, mikä on syksyllä jo laitettu,” Eriksson muistuttaa.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi