Bussi vie retkeilijän syysluontoon

Loppukesän luonto tarjoaa parastaan, joten nyt jos koskaan on aika suunnata metsään! Suomen 37 kansallispuistoa tarjoavat erinomaiset puitteet retkeilyyn. Luontopolut, merkityt patikkareitit ja niiden varrelta löytyvät huolletut tulentekopaikat ja laavut tekevät metsään menosta helppoa ja hauskaa. Kansallispuistot ovat luonnonsuojelualueita, mutta niissä on sallittua poimia marjoja ja sieniä. Siispä ämpärit mukaan!

Useimpiin kansallispuistoihin pääsee helposti perille bussilla. Tarkista aikataulut ja yhteydet Matkahuollon aikatauluhausta. Tässä muutamia matkavinkkejä:

Kolin Kansallispuisto

Kolin kansallismaisema on Suomen luontonähtävyyksien klassikko, tämänhän tiesivät jo Eero Järnefelt, Pekka Halonen, I.K. Inha ja Jean Sibelius, joka suuntasi Lieksaan peräti häämatkalleen. Tutustuminen Koliin kannattaa aloittaa luontokeskus Ukosta, jossa saat tietoa retkeilystä alueella ja voit tutustua vaihtuviin näyttelyihin. Kolille pääset helposti bussilla esimerkiksi Joensuusta tai Kuopiosta.

Seitsemisen kansallispuisto

Ikaalisten ja Ylöjärven kunnissa sijaitseva Seitsemisen kansallispuisto tarjoaa mainiot puitteet päiväretkeilyyn tai vaeltamiseen. Puiston monipuolinen luonto tarjoaa elämyksiä kaikenlaisille retkeilijöille ja sen nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa. Tutustu ainutlaatuiseen suoluontoon, vedenjakajaseudun harjumaisemiin sekä satojen vuosien ikäiseen Multinharjun aarnimetsään. Monet Seitsemisen reitit lähtevät Kurusta, jonne pääsee näppärästi bussilla esimerkiksi Tampereelta.

Urho Kekkosen Kansallispuisto

Itä-Lapissa sijaitseva Urho Kekkosen kansallispuisto on yksi Suomen suurimmista luonnonsuojelualueista. Kansallispuiston maisemista löytyy niin tuntureita ja laajoja soita kuin metsäisiä kairojakin. Puistosta löytyy viitoitettuja reittejä, jotka sopivat myös vähemmän kokeneille retkeilijöille, mutta myös oikeaa erämaata haastavampiin vaellusretkiin. Bussimatkailija pääsee puistoon esimerkiksi Ivalosta tai Rovaniemeltä.

Repoveden kansallispuisto

Vuoden retkikohteeksi 2012 valittu Repoveden kansallispuisto tarjoaa retkeilijälle monipuolisia maisemia, joissa vaihtelevat laajat metsät, korkeat mäet, jylhät kalliojyrkänteet ja kymmenet kirkkaat järvet ja lammet. Repoveden reiteistä löytyy vaihtoehtoja niin päivän luontoretkiin kuin muutaman päivän vaelluksiin. Patikoidakaan ei ole pakko, sillä Repovedeltä löytyy mainioita melontareittejä. Bussi vie retkeilijän perille Kouvolasta.

Tarkemmat bussireitit ja -aikataulut näihin ja muihin luontokohteisiin tarkistat helpoiten Matkahuollon aikatauluhausta.

Antoisia luontoretkiä!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi