Retki Vanhan Rauman pikkuputiikkeihin ja makuelämyksiin

Vanhaan Raumaan tehdyn päiväretken loistosaalis: mainiot pystykahvit, sisustusvinkkejä erikoispuodeista ja herkullinen päivällinen tunnelmallisessa kellariravintolassa.

Unescon maailmanperintökohteeksikin valitun Vanhan Rauman puukorttelialue vilisee elämää viehättävine putiikkeineen sekä herkkuja tarjoavine toreineen ja ravintoloineen.

Idyllinen kaupunginosa on loistava kohde päiväretkelle. Perille saapuu pidemmänkin matkan takaa miellyttävästi bussikyydillä. Linja-autoasemalta kertyy Vanhaan Raumaan kävelymatkaa vain muutama sata metriä.

Retki alkaa pystykahveilla

Tutustuminen Vanhaan Raumaan käynnistyy mainioilla pystykahveilla Kauppatorilla. Kahvia siemaillessa ja paikallisten rempseää murretta kuunnellessa nousee hymy huulille heti aamutuimaan. Kesällä torin valtaavat erilaiset tapahtumat kuten Mustan Pitsin yön markkinat ja Pitsimissikilpailut.

Persoonalliset pikkuputiikit

Vanhoilla mukulakivikaduilla kävellessä toinen toistaan viehättävämmät ja hyvin hoidetut sisäpihat vilahtavat silmissä. Putiikeista pistäytymisen arvoinen on esimerkiksi designlasia ja astioita myyvä Ajantaika. Tarjolla on laaja kattaus suomalaisen designin mielenkiintoisimpia nimiä.

Hauenguanon antiikki -liikkeestä tekee puolestaan yllättäviä antiikkilöytöjä moneen makuun.

Makuelämykset kruunaavat retken
Kun nälkä yllättää, löytyy herkullisia ratkaisuja läheltä. Kontion Leipomon kahvilan maankuulut vaniljamunkit ja voileipäkakkupalat maistuvat parhaimmalta kauniilla sisäpihalla nautittuina.

Päivällinen tunnelmallisessa Wanhan Rauman Kellarissa sopii suurempaan suolaiseen nälkään.

Lähtökahvit voi hörpätä vaikka linja-autoasemalla Matkahuollossa juuri ennen paluukyytiä.

Saaristokaupunkiin suuntautuneen reissun jälkeen voi seuraavaksi retkikohteeksi valita vaikka toisen Unescon perintökohteen, Verlan tehdasmuseon Kouvolan Jaalassa. Suoraan museon pihaan pääsee näppärästi ottamalla bussin Kouvolasta.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi