Bussin kyydillä keväiselle kartanokierrokselle

Kesään on vielä matkaa, mutta viikonloppureissut kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin keväällä, sillä kesällä ohjelmaa kehkeytyy usein liiaksikin. Malmgårdin kartano Loviisan läheisyydessä on tuulahdus Keski-Eurooppaa ja tarjoaa kauniiden puitteiden lisäksi makuelämyksiä Kartanokahvilassa. Kotiin viemisiksi ja vaikkapa vappupiknikille voi valita kartanoherkkuja kuten kartanon omaa siideriä ja luomuspelttimannaa. Malmgårdin kartanoon vie bussiyhteys Loviisasta, joten oman auton voi jättää tällä kevätretkellä huoletta autotalliin.

Kartanon hienostuneet oluet ja luomuviljatuotteet

Malmgårdin kartanon historia ulottuu 1600-luvun alkuun, vaikka linnan loistelias uusrenessanssirakennus valmistuikin vasta myöhemmin. Linna on edelleen yksityinen koti, mutta sen saleihin ja kartanon alueeseen voi tutustua opastetulla kierroksella.

Tutustumisretken jälkeen kannattaa vierailla Kartanopuodissa, jossa myydään mm. luonnonmukaisesti tuotettua vehnää, ruista ja spelttiä. Kartanolla on lisäksi oma panimonsa, jonka laajasta valikoimasta löytää varmasti oman olut- tai siiderisuosikkinsa vapuksi.

Kahvilasta paikalliset herkut

Kartanon maisemiin ja luomutuotteisiin tutustumisen jälkeen voi ennen kotimatkaa istahtaa vielä hetkeksi Kartanokahvilaan, kunhan on tehnyt varauksen etukäteen. Kahvin kylkeen sopii hyvin spelttipannukakku, kartanon erikoisherkku. Isomman nälän taltuttaa esimerkiksi hirvenvartaat spelttipihveillä.

Labbyn ja Rutumin kartanot   

Kaunista kartanomiljöötä ja linnoja on enemmänkin tarjolla Loviisan läheisyydessä. Labbyn kartano Isnäsissä toimii nykyisin luomutilana ja tarjoaa herkkuja maatilapuodistaan. Vierailijat pääsevät bussilla Porvoon kautta Isnäsiin, josta kartanon väki käy mielellään noutamassa vieraat, mikäli 3 kilometrin matka tuntuu liian pitkältä taittaa jalan.  Lapinjärvellä sijaitsevaan Rutumin kartanoon kannattaa tutustua, jos mielii järjestää kesäjuhlat hulppeissa vuokrapuitteissa.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi