Maukkain pääsiäispaisti verkkokauppa Säräpirtti Kippurasarvesta

Pääsiäisenä ei tarvitse hikoilla lammaspaistin kanssa, kun jättää murean herkun valmistaminen sille vihkiytyneille ammattilaisille. Säräpirtti Kippurasarven verkkokauppa toimittaa herkullisen karitsanpaistin maukkaiden perunoiden kera vaikka suoraan pääsiäispöytään.

Verkkokaupan takana häärivät Esko ja Kati Hietaranta, jotka muuttivat aikoinaan maailmalta takaisin Etelä-Karjalaan jatkamaan Eskon vanhempien aloittamaa Lemillä sijaitsevaa Säräpirtti Kippurasarvi -ravintolaa. Säräherkut menivät sen verran hyvin jakeluun, että Hietarannat päättivät perustaa ravintolan rinnalle myös Suomen ainoan tuorelihaa tarjoavan verkkokaupan.

Lemin särä, Suomen seitsemäs ihme

Säräpirtti Kippurasarven verkkokaupasta voi tilata säräherkkuja ympäri vuoden. Tarjolla on säräpaistin lisäksi mm. säräperunoita, särälientä ja Eskon mummon rakastetulla reseptillä valmistettua särärieskaa. Suosittu lämmitystä vaille valmis herkkupaketti sisältää paistin, perunat ja liemen. Kotona tarvitse ainoastaan laittaa ateria tunniksi uuniin lämpiämään ja kattaa pöytä.

Monille särä on vielä tuntematon herkku, vaikka se kuulunut Suomen ruokaperinteeseen jo satoja vuosia. Se valittiin kerran jopa ainoana ruokana yhdeksi Suomen seitsemästä ihmeestä. Särä-nimitys juontaa juurensa säröistä, joita tulee paistin kypsentämisen yhteydessä koverrettuun koivulankkuun, jossa se valmistetaan. Särän kypsentämisaika on noin yhdeksän tuntia, siksi lopputulos onkin harvinaisen mureaa.

Laadukas pakkaus takaa tuoreuden

Jos pääsiäiseksi mielii juhlapöytään Säräpirtti Kippurasarven herkkuja, on vielä hyvin aikaa tehdä tilaus. Toimitusaika on tavallisesti kaksi vuorokautta, mutta juhlapyhien lähestyessä kannattaa tilaus tehdä jo hyvissä ajoin ennen pääsiäisviikkoa.

Säräpaisti on toimitetaan tarkoin testatussa kylmäpakkauksessa, jossa paisti säilyy tuoreena kaksikin vuorokautta. Matkahuolto kuljettaa pakkaukset nopeasti lähimpääntai Matkahuoltoon tai Siwaan, Valintataloon tai Euromarkettiin joista ruokatoimitus on helppo napata matkaan muiden ruokaostosten yhteydessä.

Kaiken takana on luomukaritsa

”Kaikki karitsanlihamme on 100 prosenttista luomua. Suomalainen lampaanlihantuotanto ei riitä, joten tuomme lihan Uudesta-Seelannista, jossa meillä on pitkäaikainen ja vastuullinen kumppani”, kertoo Esko.
Vaikka Säräpirtti Kippurasarven menun saa tilattua helposti suoraan kotiovelle, on ravintolassakin, jonka menu on pysynyt muuttumattomana viimeiset 34 vuotta, piipahtaminen elämys. ”Sen verran hyvin säräherkut maistuvat, että sovimme juuri jatkavamme samalla ruokalistalla myös seuraavat 30 vuotta”, nauraa Esko.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi