Henna Mantereen Frost-valaisimet lumoavat

Muotoilija Henna Mantereen lumoavasti valoa hehkuvat Frost-valaisimet ovat nyt monen sisustajan toivelistalla. Uniikit valaisimet miellyttävät niin minimalistin kuin romantikonkin silmää.

Valaisimien lisäksi muotoilija suunnittelee tilauksesta mm. taidetekstiilejä, kuoseja ja kalusteita. Yksi viime aikojen mielenpainuvimmista toimeksiannoista oli suunnitella Härmä-elokuvan näyttelijöille aikamatka vanhaan pohjalaiseen miljööseen.

Frost-valaisin syntyi taiteilijaresidenssillä Puolassa

Ensimmäiset Frost-valaisimet saivat alkunsa taiteilijaresidenssillä Puolassa tehdystä Melting together -installaatiosta. Näyttelyssä katseen vangitsivat valkoiset valaisimet, jotka muodostivat jännittävän valojen ja varjojen välkkeen. Henna päätti kehittää näitä näyttelyn suosikkeja myyntiin asti.

Nyt käsityönä valmistettuja Frost-valaisimia on saatavissa useasta kymmenestä sisustus- ja huonekaluliikkeestä sekä mm. verkkokaupoista Spazio ja Laatukaluste. Erilaisten kotien tarpeet on huomioitu, sillä valaisimia löytyy useassa koossa – pöytävalaisimista lattiavalaisimiin.

Valaisimet ovat herkkiä kuljetettavia ja ne lähetetään tehtaalta matkaan Matkahuollon kyydissä. ”Hyvä käsittely säästää aikaani ja auttaa minua palvelemaan asiakkaitani paremmin”, kertoo Henna tyytyväisenä Matkahuollon palveluun.

Aikamatka Härmä-elokuvan näyttelijöille

Jatkuvasti usean suunnittelutehtävän parissa työskennellessä törmää välistä mitä kiehtovimpiin tilauksiin. Viime keväänä Henna loihti Härmä-elokuvan näyttelijöille Lapuan Ränkimäen talomuseoon aikamatkan 1800-luvun Pohjanmaalle. Neljä vaikuttavassa miljöössä vietettyä päivää auttoi näyttelijöitä paneutumaan rooleihinsa syvällisemmin.

Hennan aikamatka ei jäänyt vain väliaikaisten lavasteiden rakentamiseen, sillä hän remontoi parhaillaan Lapulta hankkimaansa pohjalaistaloa. Pohjalaisuus on juurtunut syvään. ”Mihinkä sitä kotoaan lähtisi”, hymyilee lapsuutensa maisemiin palannut muotoilija.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi