Talvinen loma lähellä kotia

Nyt on aika nauttia kevättalven auringosta ja valkeista hangista, ennen kuin kevät vie lumen mennessään! Moni suuntaakin katseensa kohti vapaa-ajanviettoa ja talvisia aktiviteetteja. Viikonloppunakin ehtii mainiosti tehdä pienen talvireissuun, kun luo katseensa riittävän lähelle kotia – Suomi on täynnä mukavia talvilomakohteita, jonne pääsee näppärästi bussilla.

Messilä

Messilä sijaitsee Hollolassa, aivan Lahden kupeessa. Tänne on Helsingistä vain vähän yli 100 km ja aktiviteetteja riittää. Salpausselän kisojenkin näyttämönä toimivat murtomaaladut ovat käytössä ja laskettelurinteitä on 10 kpl. Yöpyminen sujuu Messilän omissa huoneissa. 10.3. on myöskin Kelkkakunkku-moottorikelkkakilpailu, jossa vauhdikasta seurattavaa riittää.
http://www.messila.fi/fi/Etusivu/

Himos

Himos sijaitsee Jämsän vieressä, 55 km Jyväskylästä ja 95 km Tampereelta. 20 km hiihtolatuineen ja 21 laskettelurinteen turvin Himos on Etelä-Suomen suurimpia hiihtokeskuksia. Laskettelurinteiden Street- ja muut temppuiluosiot ovat vastikään laajennettuja, joten perinteisen laskemisen lisäksi Himoksella on hyvät mahdollisuudet ns. freeride-laskemiseen.
http://www.himos.fi/

Ikaalisten Kylpylä

Lumella viilettäminen ei ole ainoa mahdollisuus viettää viikonloppua. Ikaalisten Kylpylä on etelän suurten kaupunkien keskellä Tampereen lähellä, joten matka sinne taittuu vaivattomasti. Tarjolla on paitsi kylpyläpalveluita, myös monipuolisia tapoja harrastaa liikuntaa. Valmiita kylpylälomapaketteja löytyy moneen tarpeeseen kahdenkeskisestä hemmottelulomasta perhelomaan.
http://www.ikaalistenkylpyla.fi

Kansallispuistot

Talvimaisemien ihaileminen on kenties kaikkein mukavinta luonnon keskellä. Suomessa on yhteensä 37 kansallispuistoa ympäri maan, joten patikointi, eväsretki luonnossa tai vaikkapa valokuvakävely ovat kaikkien lähellä. Joidenkin kansallispuistojen yhteydessä olevista luontokeskuksista voi myöskin tilata opastuksen, jolloin alueen luonnosta ja olosuhteista saa varmasti kattavan kuvan.

Luontoon.fi on Metsähallituksen mainio tietopankki Suomen luontoharrastusmahdollisuuksista, johon kannattaa tutustua viikonloppua suunnitellessa. Lista kansallispuistoista löytyy tästä.

Bussilla perille

Minkä kohteen valitsetkin, kannattaa kulkupeliksi valita bussi. Näin voit rentoutua ja virittäytyä miniloman tunnelmaan jo matkan alussa sekä nauttia ikkunan takana vaihtuvista miasemista. Aikataulutiedot löytyvät helposti nettisvuiltamme osoitteesta www.matkahuolto.fi. Tienpäällä kännykän käyttäjää palvelevat mobiiliaikataulut osoitteessa m.matkahuolto.fi.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi