Leipurin Putiikista koristeet ja vinkit unelmien kakkuun

Verkkokauppa Leipurin Putiikin valikoima saa keltanokkaleipojankin kuhisemaan innostuksesta. Kakkunsa voi valmistaa Tuhkimon kurpitsavaunujen muotoiseksi, koristeeksi teettää vaikka koiransa kuvan, päälle pursottaa sydämenmuotoista kermavaahtoa ja lopuksi ripotella kimallejauhetta koristeeksi.

Hurmaavien leivontavälineiden takana on leipurina aloittanut Mikko Lahdensuo.   Isänsä Lapulla sijaitsevassa leipomo Hyväskässä työskennellyt Mikko harmitteli aikoinaan Suomen leivontatarvikkeiden niukkaa tarjontaa ja päätti korjata tilanteen. Innostuneet leipojat löysivät pian putiikkiin ja Mikon oli siirryttävä uunin takaa leivontatarvikkeiden pariin. Toisinaan aikaa riittää myös leipomiselle − lapualaisten iloksi.

Sankarin kuva juhlakakkuun

Leipurin Putiikin valikoimaa ei ole niukkuudesta syyttäminen. Tarjolla on esimerkiksi hevosenmuotoisia kakkuvuokia, sydänpursottimia, kuviollisia koristelusettejä, huumorikoristeita sekä eri värejä kerman ja sokerimassan värjäämiseen.

Suosiota ovat niittäneet erityisesti ihmisten omista kuvista tehdyt kakunkoristeet. Sankari on mukava yllättää hänen näköisellä kakulla tai ristiäisvieraat juhlittavan vauvan kuvalla. Jos haluat seuraaviin juhliin persoonallisen kakun, toimi seuraavasti: lähetä Leipurin Putiikkiin juhlien päivämäärä ja haluamasi kuva tilauksen liitetiedostona. Saatuasi sokerikuorrutteesta valmistetun kuvan laita se kakun pinnalle vasta juuri ennen juhlien alkamista, sillä kosteus haurastuttaa koristetta.

Leipurin Putiikin tuotteita voi käyttää leipomisen lisäksi muuhunkin askarteluun. Esimerkiksi vauvasilikonimuotilla voi valmistaa sokerikoristeiden lisäksi suklaata, kynttilöitä, saippuaa ja hopeasavikoristeita.

Krumeluurit koristeet Yhdysvalloista ja modernit Euroopasta

Kotitalouksiin rantautuvat kakkutrendit tulevat suurilta osin USA:sta, jossa kakut pursuavat eriväristä kermavaahtoa ja kimalletta. Leipurit puolestaan seuraavat enemmänkin eurooppalaisia hieman hillitympiä ja moderneja suuntauksia. Myös blogaajat luovat uudenlaisia trendejä. Leipurin Putiikin tuotteista kaikista erikoisimmat menevätkin juuri blogaajille, jotka valmistavat monimutkaiset ja upeat koristelunsa alusta alkaen itse.

Kaikenlaiset koristeet kulkevat turvallisesti perille Matkahuollon kyydillä. Mikko on ollut palveluun hyvin tyytyväinen ja hennoimmatkin koristeet ovat säilyneet kuljetuksessa ehjinä.

Leipuri ilman leivosta

Eikö leivontavälineitä tarjoavan leipurin luulisi haukkaavan ainakin yhden leivoksen päivässä? Mikko vastaa pitkän harkinnan jälkeen: ”Ei, olen elämässäni syönyt vain kaksi leivosta.”. Kun päivät menevät leivontavälineiden ja leipurin työn parissa, laantuu innostus haukata jokaisesta kutsuvasta kakusta palanen. Lempileivosta ei leipurilla ole, mutta juhlissa hänelle kuitenkin maistuu pieni pala kakkua.

Onneksi Mikko on kuitenkin intohimoinen leipuri, joka metsästää jatkuvasti leivontamaailman uusia tuulia maailmalta. Nyt jokaisella pienellä ja suurellakin on mahdollisuus toteuttaa unelmiensa sankarikakku.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi