Ekolosta herkullisen ja terveellisen elämän salat

Raakasuklaalla voi herkutella terveellisesti ja kookosöljyä voi levittää paistinpannun lisäksi myös kasvoille. Verkkokauppa Ekolosta saa loistavia vinkkejä terveelliseen ruokavalioon ja vastuulliseen kuluttamiseen.

Ihmiset ovat yhä enemmän tietoisia ruuan tuotantoketjuihin liittyvistä haasteista, erilaisten dieettien riskeistä ja luomun positiivisista vaikutuksista. Myös ekokauppa Ekolo suhtautuu intohimoisesti ruokaan. Verkkokaupan lisäksi Ekolon luomu- ja erikoistuotteita voi ostaa myös Jyväskylän ja Helsingin myymälöistä.

Pyykit puhtaaksi pesupähkinöillä

Vuonna 2004 ovensa avannut Ekolo sai alkunsa luomu- ja kasvisruuasta kiinnostuneiden henkilöiden toimesta. Syötävien lisäksi ekokaupasta saa niin kauneudenhoitotuotteita, ekologisen kodin tarvikkeita kuin kirjojakin.

Jos pyykkinsä mielii pestä ympäristöä vähemmän kuormittavalla pesuaineella, kannattaa pesujauheen sijaan pesukoneeseen laittaa muutama pesupähkinä suljetussa pussukassa. Pesupähkinöiden kuorista irtoaa puhdistavia ainesosia, jotka puhdistavat normaalilikaisen pyykin erittäin tehokkaasti.

Stevia – terveellinen vaihtoehto makeankipeille

Ekolon Marja-Liisa Lähteinen tietää, että ihmiset käyttävät usein vain joko rypsi- tai oliiviöljyä ruuan valmistukseen. ”Öljyjä tulisi käyttää monipuolisesti. Esimerkiksi kookosöljy on mainio paistorasva ja kosmeettinen öljy. Hampunsiemenöljy on puolestaan monipuolisin öljy, josta löytyvät kaikki omega 3-, 6- ja 9-rasvahapot.”

Suunsa saa makeaksi terveellisesti raakasuklaalla, jonka terveysvaikutukset ovat säilyneet hyvin, sillä kaakaota ei ole kuumennettu valmistuksen yhteydessä. Vuoden 2012 hittituotteeksi Marja-Liisa veikkaa kuitenkin makeutusaine steviaa. Stevia on kaloriton ja hampaille vaaraton – pian voi useita limujakin jouda paremmalla mielellä.

Ekolon tuotteet pakataan kierrätyspakkauksiin ja ne kulkevat perille muun muassa Matkahuollon ripeällä kyydillä. ”Matkahuollon palvelu on toiminut hyvin ja ihmiset ovat olleet tyytyväisiä useisiin noutopaikkavaihtoehtoihin”, hymyilee Marja-Liisa.

 

Ekolon internetsivut http://www.ekolo.fi/

Ekolon Facebook-sivut http://www.facebook.com/ekokauppaekolo

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi