Bussiennakko tuo turvaa kaupankäyntiin verkossa

Verkon kauppapaikoissa myytävien tavaroiden määrä kasvaa jatkuvasti. Suurin osa myyjistä ja ostajista on liikkeellä rehdein aikein, mutta aika ajoin paljastuu myös erilaisia huijauksia. Niiltä voi kuitenkin välttyä valitsemalla oikeanlaisen kuljetusmuodon. Matkahuollon bussiennakkolähetys on turvallinen tapa niin paketin lähettäjälle kuin vastaanottajalle. 

Verkosta löytyy jo lukuisia erilaisia kauppapaikkoja, joissa yksityishenkilöt voivat myydä ja ostaa tavaroita. Kauppapaikkojen ja kaupattavan tavaran määrä myös kasvaa jatkuvasti. Se onkin hyvä, sillä kauppapaikkojen ansiosta jollekin toiselle tarpeettomaksi jäänyt tavara löytää helposti uuden omistajan. Samalla ympäristö kiittää, kun hyväkuntoinen ja käyttökelpoinen tuote saa uuden elämän sen sijaan että se päätyisi kaatopaikalle.

Myyjän ja ostajan ei ole aina mahdollista kohdata kasvokkain, jolloin tavaran voi lähettää helposti, nopeasti ja edullisesti Matkahuollon kautta. Kannattaa kuitenkin tutustua jo ennakkoon erilaisiin lähetysvaihtoehtoihin ja valita sellainen, joka antaa parhaan turvan niin myyjälle kuin ostajallekin. Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa on järkevää hyvödyntää Matkahuollon bussiennakkolähetystä. Se on turvallinen vaihtoehto sekä paketin lähettäjälle että vastaanottajalle.

Bussiennakko tuo turvaa

Tavaran myyjä voi asettaa haluamansa suuruisen bussiennakon paketin lähetyshetkellä. Näin hän varmistaa, että vastaanottaja maksaa esimerkiksi koko kauppasumman ennen kuin paketti luovutetaan vastaanottajalle Matkahuollosta. Matkahuolto puolestaan tilittää summan lähettäjän antamalle tilille.

Bussiennakon käyttäminen tuo turvaa myös vastaanottajalle, vaikka vastaanottaja sen maksaakin ennen kuin saa paketin. ”Vastaanottajan kannattaa avata paketti heti lunastamisen yhteydessä ja Matkahuollon henkilökunnan läsnä ollessa. Jos kyseessä on huijaus, voi henkilökunta toimia todistajana. Tällaisessa tapauksessa vastaanottajan tulee soittaa poliisille saman tien, jotta poliisi ehtii jäädyttämään lähettäjälle menevän palkkion”, kertoo Matkahuollon sisäinen tarkastaja Raili Ilmivalta.

Ilmivalta tietää myös tapauksia, joissa lähetty tavara on selvästi huonokuntoisempi kuin oli luvattu. Myös näissä tapauksissa poliisi voi jäädyttää lähettäjälle menevän maksun. Ilmivalta suositteleekin käyttämään bussiennakkoa etenkin, jos tilaa vieraalta tai vähääkään oudolta myyjältä tuotteita.

Henkilöllisyystodistus mukaan pakettia noudettaessa

Olipa pakettiin valittu bussiennakko tai ei, tarkistetaan Matkahuollossa vastaanottajan henkilöllisyys aina paketin luovuttamisen yhteydessä. Tällä toimenpiteellä halutaan varmistaa, että paketti päätyy aina oikealle vastaanottajalle. Jos et itse pääse noutamaan pakettia, tee noutajalle valtakirja mukaan, jotta paketti voidaan luovuttaa hänelle.

Lisätietoja bussiennakkolähetyksistä löytyy Matkahuollon sivuilta.

Mukavia ostoshetkiä verkossa toivottaa Matkahuollon Mara

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi