Joulunpyhinä, vuodenvaihteessa ja loppiaisena poikkeuksia bussiliikenteessä

Bussiliikenteen aikatauluissa on monia muutoksia joulun aikaan, vuodenvaihteessa ja loppiaisena. Sopivat aikataulut kannattaa katsoa ja liput varata jo hyvissä ajoin. Joululiikenne on vilkasta, mutta tiheät vuorovälit ja lisäautot turvaavat matkalaisten perillepääsyn.  

Joulunajan aikataulutiedot Matkahuollosta

Joulua edeltävät päivät ovat täynnä vipinää myös Matkahuollon lipunmyynnissä, siksi matkaliput kannattaakin hankkia jo hyvissä ajoin. Myös joulunajan aikatauluihin tulisi tutustua ajoissa, sillä aikatauluissa on paljon poikkeuksia ja osa vuoroista jää pyhinä ajamatta, varsinkin jouluaattona ja ensimmäisenä joulupäivänä 25.12.

Kaikkiin aikatauluihin ja pyhäpäivien poikkeuksiin pääsee näppärästi käsiksi Matkahuollon internetsivuilla osoitteessa matkahuolto.fi tai mobiiliversiona m.matkahuolto.fi. Jotta hakukone huomioisi mahdollisen poikkeusliikenteen, tulee aikatauluhakuun syöttää tarkka lähtöpäivä.

Aikataulut ja hintatiedot voi tarkistaa myös puhelimitse Matkahuollon asiakaspalvelukeskuksen numerosta 0200 4000. Samasta numerosta voi tehdä myös lippu- ja paikkavaraukset. Jouluviikolla keskus vastaa kysymyksiin maanantaista perjantaihin klo 8-17. Muina aikoina aikataulutiedusteluihin vastaa Eniro Sentraali Oy. Puhelun hinta on 1,99 € / min + pvm.

Pikavuorojen aikataulut voi katsoa myös tv:n ääressä YLE:n teksti-tv:n sivulta 440.

Joulupyhien bussiliput kannattaa ostaa ennakkoon

Joulua edeltävinä päivänä matkustavien kannattaa hankkia bussi- ja paikkalippunsa etukäteen, sillä Matkahuollot saattavat olla ruuhkaisia. Näin matkalaisille jää myös enemmän aikaa valmistua joulunviettoon rauhallisin mielin.

Jos olet matkustamassa joulunpyhinä tai Tapaninpäivän jälkeisenä tiistaina 27.12., pitää netti- ja paikkaliput hankkia perjantaihin 23.12. klo 13.00 mennessä. Bussi- ja paikkaliput voi ostaa Matkahuollon sivuilta.

Myös pika- ja useisiin vakiovuoroihin voi halutessaan varata bussi- ja paikkaliput puhelimitse numerosta 0200 4000 (ma-pe klo 8-17). Puhelimitse varatut liput voi lunastaa joko R-kioskeilta tai Matkahuollon omista toimipaikoista.

Joululippunsa voi hankkia lisäksi paikan päältä Matkahuolloista.

Matti Myöhäistenkin joulupaketit perille

Matkahuolto kuljettaa vielä 20.12. jätetyt paketit jouluksi perille. Paketit kuljetetaan edullisesti ja nopeasti ympäri Suomen. Pakettinsa voi lähettää ja noutaa Matkahuoltojen lisäksi Siwoista, Valintataloista ja Euromarketeista. Muistathan merkitä osoitekorttiin tarkasti vastaanottajan osoitteen sekä gsm-numeron. Oikeat tiedot varmistavat paketin nopean saapumisen sekä tekstiviesti-ilmoituksen vastaanottajalle, kun paketti on noudettavissa.

Rauhallista joulun odotusta toivottaa Matkahuollon Mara

Jaa:
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

13 kommenttia artikkelille “Joulunpyhinä, vuodenvaihteessa ja loppiaisena poikkeuksia bussiliikenteessä”

 1. Hei! Olen matkustamassa 22.12 klo 20.55 bussilla Helsinki-Vantaalta Porvoon kautta Kotkaan. Pitääkö tälle matkalle varata paikat, vai voiko luottaa siihen, että kyseiselle reissulle pääsee ilman varausta?

 2. Hei Petter!

  Paikkavarauksen tekeminen ei ole pakollista. Jos haluat istua jossain tietyssä kohtaa bussia, suosittelemme että teette etukäteen paikkavarauksen. Paikkalipun hinta on 2,50 € ja lippu pitäisi lunastaa viimeistään klo 13.00 arkipäivää ennen matkaa, eli 21.12. Lipun voi lunastaa mistä tahansa R-kioskista tai Matkahuollosta. Lipun voi myös ostaa netistä johon kuuluu sekä paikkalippu ja matkustuslipun.
  Lisää tietoa paikkalipusta: http://www.matkahuolto.fi/fi/matkapalvelut/lipputuotteet/paikkalippu/index.html
  Lisää tietoa nettilipusta: http://www.matkahuolto.fi/fi/matka/lipputuotteet/nettilippu/

  Oikein hyvää joulua!!

 3. Matkustan jouluaattona (24.12.2011) välit Hongisto (Lohja) – Helsinki ja Helsinki – Tampere.

  Pitääkö minun ostaa näille matkoille etukäteen liput vai voiko ne ostaa kuskilta bussiin noustessa?

  Saako kuskilta ostettaessa opiskelija-alennuksen (opiskelijakortilla, tietenkin)?

 4. Hei Susanna!

  Jos ostat lipun suoraan kuljettajalta, saat opiskelija-alennuksen jos kortissasi on Matkahuollon logo. Suosittelemme että ostat liput etukäteen paikkavarauksineen välille Helsinki – Tampere. Jouluaattonna on paljon matkustajia jotka matkustavat joulun viettoon. Liput saat ostettua netistä http://www.matkahuolto.fi/fi/matka/lipputuotteet/nettilippu/
  Nettilippu on ostettava viimeistään klo 13.00.
  Voit myös soittaa meidän asiakaspalveluun numeoon 0200 4000 (1,71 eur / min + pvm) (ma-pe 8-19) ja varata liput puhelimitse. Liput voi tällöin noutaa mistä tahansa R-kioskilta tai Matkahuollosta viimeistään perjantaina 23.12 klo 13.00 mennessä.

  Hyvää joulua!

 5. Hei!
  Tiedustelen onko jouluaattona bussiyhteys Helsingin Olympiaterminaalista Hämeenlinnaan kun laiva tulee perille kymmenen aikaan aamulla ja miten on paikkavarauksen laita?Kiitos etukäteen,Marja

 6. Hei Marja! Löydät Olympiaterminaalin ja Hämeenlinnan väliset bussiyhteydet aikatauluhaustamme (http://www.matkahuolto.fi/fi/index.html ) kirjoittamalla lähtöpaikaksi ”Olympiaterminaali” ja määräpaikaksi ”Hämeenlinna” ja kirjoittamalla lähtöpäiväksi jouluaaton päivämäärän. Olympiaterminaalista on myös yhteys linja-autoasemalle paikallisliikeneen kulkuneuvoilla (tarkemmat tiedot http://www.hsl.fi). Helsingin linja-autoaseman ja Hämeenlinnan väliset aikataulut löytyvät kirjoittamalla lähtöpaikaksi ”Helsinki” ja määräpaikaksi ”Hämeenlinna”, ja laittamalla lähtöpäiväksi jouluaaton päivämäärän. Palvelemme mielellämme myös puhelimitse valtakunnallisessa aikatauluneuvonnassamme numerossa 0200 4000 (1,71 euroa/min+pvm).

  Paikanvaraus tulee tehdä ja lunastaa Matkahuollosta tai R-kioskilta viimeistään tänään 23.12. klo 13 mennessä. Paikanvarauksen voit tehdä soittamalla valtakunnalliseen aikatauluneuvontaamme p. 0200 4000 (1,71 euroa/min+pvm). Paikkalipullisen matkalipun voi ostaa myös netistä, kun sen ostaa tänään 23.12. klo 13 mennessä. Paikanvaraus ei ole kuitenkaan pakollista.

  Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 7. Hei,
  Halusin soittaa neuvontaan mutta ei pääse perille.Soitan ruotsista 00358-200-4000 mutta linja on varattu kokoajan.Halusin tilata liput ja kun laitan olympiaterminaalin nimen ohjeeenne mukaan tulee tieto että halumaani lähtöpaikkaa ei löytynyt.Voinko ostaa liput bussista Olympiaterminaalissa siinä tapauksessa?Onko perhelippua enää olemassa meitä on 15 ja 20 v lapset ja äiti liikkeellä.Voiko maksaa elektro-tai visa nordea-kortilla lähtiessä.Entä jos on niin täyttä ettei mahdukaan kun ei ole paikkavarausta siihen 10.25 olympiaterminaalista Hämeenlinnaan lähtevään bussiin.
  Yst.jouluterveisin
  Marja

 8. Hei,
  Odottelen vastausta,että ehdin ennen kl 13 Suomeen soittamaan!
  tv.marja

 9. Hei Marja! Olemme vastanneet sinulle sähköpostitse.

 10. Hei!
  Lähteekö virkkalasta(lohja) Bussi lentokentälle(ikeassa vaihto) 6.1.2012 klo 11.00, kun matkapäiväksi on merkitty S? Eli onko Loppiainen S?

 11. Hei Saara ja kiitos viestistäsi! Loppiaisena ajetaan S-vuorot. Aikataulut Virkkalasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle loppiaisena löydät aikatauluhaustamme (http://www.matkahuolto.fi/fi/index.html) kirjoittamalla lähtöpaikaksi ”Virkkala” ja määräpaikaksi ”Helsinki-Vantaa” sekä laittamalla lähtöpäiväksi loppiaisen päivämäärän (6.1.).

 12. Hei

  Mahtaako sunnuntaina 8.1. klo 10.20 Lahdesta Valamoon lähtevässä bussissa löytyä tilaa yhdelle matkustajalle? Löytyiskö vaikkapa jonkinlaista arviota tilanteesta.. Matkasuunnitelmani on vielä avoin, joten en haluaisi varata paikkaa etukäteen..

 13. Kiitos viestistäsi Mikko J! Bussissa on hyvin paikkoja. Hyvää matkaa!

Kommentoi