Uudet etäkortit nopeuttavat bussimatkustusta

Matkahuollon uudet etäkortit nopeuttavat bussissa maksamista ja tekevät bussimatkustamisesta entistä sujuvampaa. Etäkorttien käyttö laajenee seuraavaksi pääkaupunkiseudun kehyskuntiin sekä useisiin isoihin kaupunkeihin.

Matkahuolto on ottanut uudet etäkortit käyttöön Uudellamaalla sekä Tampereen seutuliikenteessä. Uusi etäkortti tekee bussissa maksamisesta jouhevampaa, sillä maksaminen on paljon nopeampaa kuin nykyisin käytössä olevilla kontaktikorteilla. Etäkorttia ei tarvitse syöttää autolaitteeseen, vaan riittää kun sitä vilauttaa nopeasti laitteelle.

Etäkortin käyttö laajenee isoihin kaupunkeihin

Matkahuollon etäkortti otettiin ensimmäiseksi käyttöön Uudellamaalla viime kesänä. Lokakuun alusta alkaen etäkortilla on voinut maksaa myös Tampereen seutuliikenteessä. Seuraavaksi etäkortin käyttöä laajennetaan pääkaupunkiseudun kehyskuntiin sekä Hämeenlinnaan, Turkuun, Saloon ja Ouluun.

Etäkorttien käyttöönoton myötä Matkahuollon lipputuotteiden käytön laajentaminen on mahdollista varsinkin kaupunkiliikenteessä.

Lipputuotteita monenlaisiin tarpeisiin

Matkahuollon palveluiden käyttäjillä on monenmuotoisia toivomuksia bussimatkustamisen suhteen, minkä vuoksi Matkahuolto onkin kehittänyt yli 700 erilaista valtakunnallista ja alueellista matkakorteille ladattavaa tuotetta. Matkahuollon matkakorteilla matkustaa päivittäin 500.000 ihmistä – iso joukko tien päällä erilaisine tarpeineen.

Lisätietoja etäkorteista ja kaikista muista lipputuotteista saa Matkahuollon internetsivuilta ja asiakaspalvelukeskuksesta, joka palvelee numerossa 0200 4000 (1,99 € + pvm). Matkahuollolla on lisäksi Facebook ja Twitter -sivut.

Mukavia syyshetkiä toivottaa Matkahuollon Mara

Jaa:
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

8 kommenttia artikkelille “Uudet etäkortit nopeuttavat bussimatkustusta”

 1. Oletan, että tähän voi ottaa valtakunnallisen arvolipun?

 2. Kiitos viestistäsi Kari. Matkahuollon Arvolippua ei ainakaan toistaiseksi voi ladata etäkortille. Sen sijaan useita muita lipputuotteitamme, kuten esim. seutulippuja, on mahdollista ladata etäkortille niillä alueilla, joissa etäkortti on jo otettu käyttöön.

 3. Tuleeko myös Iin, Haukiputaan ja muille Oulun seutukunnille mahdolliseksi hankkia etäkortti?

 4. Hei, ja kiitos viestistäsi Antti. Etäkortti tulee mahdolliseksi myös Oulun seutukunnille.

 5. Hei!
  Voiko opiskelijan seutulipun ladata etäkortille oulun seudulla,jos asuu muhoksella?

 6. Kiitos kysymyksestäsi Teemu. Etäkortti ei ole vielä toistaiseksi käytössä Oulun seudulla, mutta se on tarkoitus ottaa käyttöön lähiaikoina. Muhoslainen voi ladata opiskelijan seutulippua etäkortille, kun etäkortit on otettu Oulun seudulla käyttöön.

 7. Onko etäkortti otettu käyttöön Turussa?

 8. Kiitos viestistäsi Sami ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. Etäkortti on tulossa käyttöön Turussa, mutta aivan tarkkaa aikataulua ei vielä ole.

Kommentoi