Internetapteekki — palvelu etusijalla

Internetapteekki on ainutlaatuinen verkkokauppa – sen asiakaspalveluun on panostettu voimakkaasti. Lääkkeitä tilattaessa tulee usein mieleen kysymyksiä, joihin Internetapteekissa on varauduttu, valjastamalla farmaseutit vastaavat mieltä askarruttaviin, lääkkeisiin liittyviin asioihin.

Vaasan kirkkoapteekki ja Laihian Orava-apteekki perustivat yhteistyössä verkkopalvelun, jonka johtavana proviisorina toimii Samuli Ojala. Internetapteekkilla on jo muutama vuosi ikää, mutta keväällä 2011 voimaan tulleen lainsäädännön ansiosta sieltä voi nyt tilata myös lääkkeitä.

Helposti lähestyttävä

Apteekissa asioidessaan, siellä olevien monemoisten lääkehyllyjen seassa saattaa asiointi ajoittain tuntua kiusalliselta tai avuttomalta. Netissä asiakas voi rauhassa tutustua tuotteisiin, ja kysymysten herätessä joko soittaa tai lähettää sähköpostia farmaseutille. Internetapteekin asiakkaissa on mm. paljon erilaisia intiimivaivoista kärsiviä miehiä. He näkyvätkin olevan aktiivisia nettipalvelun käyttäjiä, ehkä juuri siksi, kun itselleen aroista asioista on helpompi jutella netin välityksellä ja pyytää apua kursailematta niihinkin vaivoihin, joista ei oikein kehtaa apteekissa puhua.

Palvelua käyttävät yhtä innokkaasti kaupungissa asuvat kuin syrjäisemmillä seudulla asuvat asiakkaat. Syrjemmässä olevat asiakkaat saavat nettikaupan myötä usein myös laajemman lääkevalikoiman käyttöönsä ja jopa edullisemmilla hinnoilla, kuin mitä paikkakunnan apteekista on saatavana.

Puhelinneuvontaa yhdellä klikkauksella

Lääkkeitä ostaessa on mahdollisuus saada helposti puhelinneuvontaa klikkaamalla pyynnön minkä tahansa tuotteen kohdalta tai tilausta tehdessään. Palvelun tarjoaa Lekane Oy, joka on kehittänyt TalkNow puhelinpalvelun nimenomaan verkkopalveluihin soveltuvaksi.

Palvelu toimii seuraavasti: asiakas jättää verkkoon numeronsa, joka aiheuttaa Vaasan kirkkoapteekin farmaseutin puhelimessa hälytysäänen.

-Hälytys kertoo, mistä tuotteesta asiakas haluaa itselleen neuvoa, ja millainen on asiakkaan ostoskorin muu sisältö.  Näin asiakkaalle soitettaessa kaikkea ei tarvitse aloittaa alusta, eikä tulkinnanvaraisille arvioinneille jää tilaa, kertoo Ojala.

Verkkokauppaohjelmasta kilpailuetua

Verkkokauppaohjelmaksi Internetapteekki valitsi avoimen lähdekoodin Magenton, koska se mukautuu helposti muuttuviin tarpeisiin. Magentoon oli helppo muokata säädökset koskien ostomäärän rajoituksia sekä pakollista neuvontaa vaativien lääkkeiden kenttä.

-Ala on nuori, ja viranomainen saattaa esittää nopeastikin uusia vaatimuksia. Silloin on voitava reagoida sukkelasti, toteaa Ojala.

Magenton valintaan vaikutti myös käyttäjälähtöisyys. Usein netissä kauppoja hierottaessa tulee tietoja kirjata monelle sivulle, mutta Internetapteekissa tiedot kirjataan ainoastaan yhdelle sivulle.

Tarkat kuljetusvaatimukset

Lääkkeitä kuljetettaessa lämpötilavaatimuksista on pidettävä kiinni. Ojalalla ja Matkahuollolla syntyi hyvä keskusteluyhteys siitä, miten kuljetuksen lämpötiloja pystytään testaamaan ja seuraamaan.

-Matkahuollon myötämielinen suhtautuminen oli meille oikein positiivinen yllätys, hymyilee Ojala.

Kaikki palaset ovat loksahdelleet kohdalleen Ojalan luotsaamassa Internetverkkokaupassa. Ala on jatkuvassa murroksessa, mutta hyvät yhteistyökumppanit ja aktiivinen toimialan muutosten havainnointi pitävät verkkokaupan kehityksen etujoukois

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

1 kommentti artikkelille “Internetapteekki — palvelu etusijalla”

  1. Magento on kyllä mainio alusta verkkokaupaille ja oikeissa käsissä siitä saa erittäin käyttäjäystävllisen. Muutenkin internetapteekki on monella tavalla näyttänyt mallia tällä uudella alalla.

Kommentoi