Pesulapalvelut Matkahuollon kautta

Matkahuolto kuljettaa likapyykkisi SOL:n pesulaan ja toimittaa putipuhdasta takaisin. Hinnat ovat samat kuin pesuloissa, eikä pyykin kuljettamisesta veloiteta erikseen. Listaamme pyykkiä tuodessasi tekstiilit sekä pesumerkinnät ja saat meiltä kuitin. Pyykit voit jättää Hyvinkään, Järvenpään, Kajaanin, Mikkelin ja Savonlinnan Matkahuoltoihin.  

Oikea vaatehuolto pidentää vaatteen käyttöikää

SOL Pesulapalveluissa muistutetaan, että vaate tulisi pestä heti sen likaantuessa, sillä lika syö kangasta. Vaatteen oikeaan huoltoon kannattaa tutustua jo ostovaiheessa tarkastamalla pesumerkit. On hyvä tunnistaa vaatteelle arvoisensa pesumenetelmä ja viimeistely. Välisilityksiä tulee aina välttää. Erityisesti mustat vaatteet saavat kiiltoa jo muutaman kotisilityskerran jälkeen, vaikka käytössä olisikin teflonpohjainen rauta.

Vesipesuissa on eroja

Kotipesu ei aina ole oikea valinta vaikka vaatteessa vesipesulupa olisikin. Koneen täyttö ja oikean koneohjelman valinta on ratkaisevaa hyvän lopputuloksen saamiseksi. Liian täyteen ahdettu kone lisää mekaanista kulutusta vaatteeseen saaden sen näyttämään nuhruiselta. SOL Pesulapalveluiden kouluttaja Raisa Örn muistuttaa, että pesulassa käytettävät ammattimaiset tahranpoistoaineet poistavat tahroja luotettavasti ja erikoispesuaineet saavat värit hehkumaan. Lempivaate, jota haluat vaalia, vaati arvoisensa pesun, silloin oikea valinta on pesula. Näin laadukkaan vaatteen käyttöikä pitenee.

Kemiallinen pesu on hyvä tahranpoistaja

Kemiallinen pesu on aina huomattavasti hellävaraisempi menetelmä kuin vesipesu. Kemiallinen pesu myös puhdistaa rasva- ja öljypohjaiset tahrat kuten huulipunan ja meikkivoiteen sekä piha-, purkka- ja kuulakärkikynätahrat.

Vaatteen eri rakenteiden ja materiaalien vuoksi sen paras pesumenetelmä on kemiallinen pesu. Esimerkiksi vaatteiden koristeosien kuten olkatoppausten tai vaatteessa olevien eri materiaalien vuoksi kemiallinen pesu on kannattavaa, sillä se ei kutista ja säilyttää vaatteen ryhdin.

SOL Pesulapalveluiden suojakäsittely pesujen yhteydessä suojaa vaatetta lialta ja kosteudelta. Käsittely ei muuta vaatteen ominaisuuksia tai tuntua. Suojakäsittely toimiikin eräänlaisena tahrasuojana.

Raikastus auttaa kun vaatetta ei voi pestä

Vintage -vaatteiden pesu ei välttämättä onnistu, mutta käyttämättä niitä ei kannata jättää. SOL Pesulapalveluiden raikastusmenetelmän avulla vaatteesta saadaan hajut pois ilman pesua. Samalla käsittely desinfioi vaatteen. Vaatteeseen ei näin myöskään kohdistu mekaanista käsittelyä.

Raikastusmenetelmä sopii myös hatuille, lakeille, laukuille, kengille, jääkiekko ym. urheiluvarusteille, kypärille, moottoriasuille ja kaikille sellaisille tuotteille, joita ei voi pestä.

Miten tuot vaatteet pesuun

Välityspisteinä toimiviin Matkahuoltoihin voit jättää pestäväksi kaiken saman pyykin, ja samalla hinnalla, kuin asioidessasi SOLin omissa pesuloissa. Tekstiilit ja pesumerkinnät tarkistetaan Matkahuollossa ja saat jättämistäsi tekstiileistä kuitin. Maksu suoritetaan Matkahuoltoon pestyjä tekstiilejä noudettaessa. Pyykin kuljettamisesta ei veloiteta erikseen.

Kysy lisää

SOL neuvoo mielellään kaikissa pyykkiasioissa. Lue lisää SOL:n palveluista tai kysy vaatteiden ja tekstiilien pesusta ja tahranpoistosta!

Syysterveisin Matkahuollon Mara

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi