Kesäreportteri haikeana viimeisellä pysäkillä

Mondon kesäreportterin kuukauden mittainen Suomen-ympärimatka päättyi Ouluun. Mari kiersi kesäistä Suomea Matkahuollon Bussipassilla ja raportoi sekä kuvasi lukuisia videoita kiehtovista kohteista.

Kesäreportterin matka alkoi Vaasasta, jatkui etelän kautta Itä-Suomeen ja sieltä aina Lappiin asti. Matka päättyi Ouluun, jossa kesäreportteri yöpyi kylpylähotelli Edenissä. Mikään ei ollut muuttunut muutamassa kymmenessä vuodessa niin, ettei Edenissä olisi vanhempanakin viihtynyt yhtä hyvin kuin lapsena liukumäessä. Yhdet festaritkin mahtuivat viimeisen matkakohteen antiin — Qstock oli elämys rouheine esiintyjineen.

Parasta matkassa olivat ihmiset

Päällimmäisenä mieleen eivät jääneet festarit, eivätkä edes ruokaelämykset, vaan ihmiset. Hektisten päivien piriste oli haastatella mielenkiintoisia ihmisiä kuten vaasalaista professoria ja kuusamolaista keramiikkataiteilijaa. Myös muutama tuttu sattui kohdalle ja kuulumiset vaihdettiin kesäkahviloissa.

Bussinkuljettajat olivat ystävällisiä ja avuliaita.

-Kuljettajat olivat äärettömän mukavia, kohteliaita ja vaativat saada kantaa laukkuni. Sitten oli niitä hauskoja tyyppejä, todellisia vitsiniekkojakin, hymyilee Mari.

Matkustaminen sujui mukavasti ja bussivuoroja meni riittävän tiuhaan tahtiin. Pyörä kulki mukana näppärästi ja usein jopa veloituksetta, kunhan muisti etukäteen ilmoittaa bussiyritykselle matkustavansa pyörä mukanaan.

Etsivä löytää   

Kaikki kohteet osoittautuivat mielenkiintoisiksi ja tekemistä olisi riittänyt useammaksikin päiväksi. Kun etsii positiivisella asenteella ja kulkee aistit avoinna, sattuu kohdalle väistämättä jännittäviä asioita. Välillä Marinkin tutka kävi tosin hitaalla, mutta onneksi matkailuneuvonnoissa virkailijat olivat aina vauhdissa.

Kesäreportteri suosittelee kotimaanmatkailua, muttei koko Suomen kiertämistä kuukaudessa. Lomalla pitää olla aikaa tehdä myös pidempiä ja spontaaneja pysähdyksiä.

Palattuaan hektiseen Helsinkiin Mari toivoi tuovan mukanaan hivenen pohjoisen Suomen rennompaa otetta arkeen. Kaksoistutkintoa suorittavalla kesäreportterilla riittää paljon tekemistä myös matkan jälkeen. Sen verran Mari retkellään kuitenkin viihtyi, että haaveissa on jatkaa toimittajan töitä. Ja kotimaanmatkat taittuvat tästä lähtien bussilla.

Mitä kaikkea loppumatkasta tapahtuikaan? Lue lisää Mondon nettisivuilta!

Kesäterveisin Matkahuollon Mara

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi