Pyöräilyä, rokkia ja kamarimusiikkia – kesäreportterin matka jatkuu

Mondon kesäreportteri Mari Pasula kiertelee ympäri Suomea Matkahuollon bussipassi kourassa ja kirjoittelee näkemästään ja kokemastaan. Sitten viime kuulumisten Mari on mm. kiertänyt Kotkassa, hummannut Ilosaarirockissa ja tutustunut hurmaavaan Kuhmoon.

Kokemus opettaa myös kesäreportterin hommassa. Aiemmat reissut olivat osoittaneet polkupyörän korvaamattomaksi ja hauskaksi menopeliksi Suomen kolkkia kiertäessä ja tällä kertaa Mari nappasikin oman fillarinsa mukaan, joka kulkee näppärästi bussin kyydissä. Näin paikasta toiseen siirtyminen rullaa mukavasti ja kesäreportterin homma pysyy kesäisen letkeänä.

Hangon ja Tammisaaren jälkeen Mari suuntasi Kotkaan. Kotkassa Mari käyskenteli kaupungilla ja imi itseensä kiireetöntä tunnelmaa. Hän kävi ruokailemassa Restaurant Meriniemessä, joka oli oikein positiivinen elämys. Kotkassa vietetyn yön jälkeen matka jatkui Ilosaarirockiin. Siellä erittäin mieleenpainuva kokemus oli Sielun Veljien huiman pitkän tauon jälkeen vedetty keikka, joka villitsi festivaalikansan. Mari huomasi, että bändi jakaa mielipiteitä, mutta kukaan ei ainakaan jäänyt kylmäksi, sen verran omaleimaisesta musiikista on kyse. Pienemmistä yhtyeistä mieleen jäi oululainen Satellite Stories, joka tunnetaan Siekkareiden tavoin erinomaisena livebändinä. Ilosaaren Rentolava veti ympäristöllään, tunnelmallaan ja letkeällä musiikillaan Maria myös vahvasti puoleensa. Näistä aineksista syntyikin mahtava Ilosaarirock-viikonloppu. Suuri kävijämäärä aiheutti välillä jonoja, mutta sen ei annettu haitata meininkiä!

Ilosaarirockin räyhäkkyys vaihtui seuraavaksi Kuhmon elegantteihin kamarimusiikkifestivaaleihin. Kyseessä oli kamarimusiikkiin perehtymättömällekin Marin mukaan huima elämys, ja moni ulkomainen festivaalikävijä ylisti Kuhmon kamarimusiikkitapahtumaa kertoen sen nauttivan huikeaa ulkomaista arvostusta.

Kuhmossa on myös huikaisevan kaunis luonto ja Maria jäikin harmittamaan, ettei aika tahtonut täysin riittää ympäröivän luonnon tutkimiseen. Hän kuitenkin epäilee, että on vain ajan kysymys, milloin monien ulkomaalaisturistien lisäksi suomalaiset kotimaanmatkailijat päätyvät entistä runsaslukuisempina Kuhmoon sen luonnon vetämänä. Idyllisistä maisemista nauttiakseen ei tarvitse edes poiketa kaupungin keskustasta, vaan ihan sen tuntumassa on idyllinen rantakävelykatu, jota on ihana mittailla aurinkoisena kesäpäivänä. Onpa Kuhmossa kirjastokin, jonka ikkunoista avautuu Marin mukaan kauneimmat näkymät, mitä hän on koskaan kirjastosta nähnyt..!

Kaiken kaikkiaan Marin matkaaminen on ollut ajoittain kiireistäkin, sillä hauskaa nähtävää kuulemma riittäisi enemmän kuin tarpeeksi. Mari kertoo bussin olleen mainio liikkuva toimisto kesäreportterille: ”Bussissa olen ehtinyt kirjoittaa hyvin. Istun aina takapenkillä ja kirjoittelen. On kätevää, kun siellä on aina todella rauhallista ja tietää aina pääsevänsä hyvin ilmastoituun tilaan. Pystyy hengittämään ja on mukava olla. Varmasti tulee itsellä jatkossakin enemmän käytettyä bussipalveluita.”

Seuraavaksi Marin jatka matkuu kohti Kuusamoa ja uusia seikkailuja. Pidemmin hänen reissuistaan voi lukea Marin matkablogista, joka löytyy Mondon sivuilta.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi