Kesäreportteri ihastui Vaasaan

Mondon kesäreportteri aloitti kuukauden mittaisen matkansa Vaasasta. Merenrantakaupunkiin saavuttuaan Mari haastatteli paikallisia, kuvasi kauniisti entisöityjä puutalokortteleita ja nautiskeli hotellinsa tunnelmasta.

Suomen-ympärimatkan ensimmäinen bussimatka sujui leppoisasti. Bussiin noustuaan Mari suuntasi takapenkeille, kävi makuulle pitkin pituuttaan ja nukkui levollisesti suurimman osan matkasta. Ulos vilkaistessaan ohi vilistivät keltaiset rypsipellot. Ei ole Suomen kesämaisemia voittanutta!

Kulttuuriperintö arvossaan

Vaasaan rantauduttuaan Mari suuntasi yliopistolle haastattelemaan jo pitkään Suomessa viihtynyttä englantilaista professoria. Vanhalla puutalokorttelialueella asuva herrasmies ylisti pihapiirinsä kulttuuria, jossa lähekkäin asuvat perheet auttavat toinen toisiaan arkisissa askareissa.

Haastattelun jälkeen oli aika kirjautua sisään hotelli Astoriin, kasata työpiste ja aloittaa päivän materiaalin editointi. Seuraava päivä käynnistyi pienen hotellin mainiolla aamiaisella Marin taiteillessa useita eri voileipävaihtoehtoja ja siemaillessa teetä.

Vaikka Vaasassa riittäisi nähtävää vielä useiksi päiviksi, on kesäreportterin hypättävä bussin kyytiin ja vaihdettava uusiin maisemiin. Iltaan mennessä Mari saapuu Poriin, josta matka jatkuu viikonlopun viettoon Ruisrockiin.

Lue lisää Marin reissusta ja katso hänen loistavia videoitaan Mondon sivuilta.

Kesäterveisin Matkahuollon Mara

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi