Kesäreportteri hurmaavalla Yöttömän yön soudulla Lapissa

Mondon kesäreportteri Mari Pasula on Suomen kiertueellaan ehtinyt jo Lappiin saakka. Mari kiertelee ympäri Suomea Matkahuollon bussipassi kourassa ja oma polkupyörä mukanaan, joka kulkee kätevästi bussin kyydissä. 

Kuhmossa viime reissulla piipahtanut Mari päätti nauttia kauniista luontomaisemista vielä pidempään ja suuntasi bussilla kohti Kuusamoa. Koska Kuusamo on tunnettu etenkin luontoaiheisista aktiviteeteistaan kuten Karhunkierroksesta, Mari päätti etsiä Kuusamosta vaihteeksi jotain muuta, hieman erilaista tekemistä. Mari päätyi vierailemaan muun muassa kesäteatterin hauskassa kesänäytelmässä sekä Hannu Hautalan vaikuttavassa valokuvanäyttelyssä.

Kulttuurin jälkeen Marille maistuikin jo raavas puurtaminen, ja seuraava etappi sujui soudellen Yöttömän yön soudulla Kemijoella. Marin mukaan upean alueen matkailua ei ole ehkä kehitetty viime aikoina sen ansaitsemalla tavalla mm. Vuotoksen takia, mutta tästäkin huolimatta Yöttömän yön soutu on ehdottomasti vierailun arvoinen tapahtuma. Soutu etenee Savukoskelta Kemijärvelle läpi toinen toistaan hurmaavampien maisemien, mutta Mari hyppäsi pois veneestä kesken matkan jatkaakseen kiertuettaan Rovaniemelle.  

Rovaniemellä Maria sykähdytti kaupungin elinvoimaisuus ja sen ihanat kahvilat: ”Kun ajattelee Rovaniemeä, ihanat kahvilat eivät ehkä ihan ensimmäisenä tulee mieleen. Olikin hauska todeta, kuinka kaupunki voi yllättää turistin näin positiivisella tavalla.”

Rovaniemellä Marin suosikkinähtävyydeksi nousi Kulttuurikeskus Korundi. Korundissa on upeita näyttelyitä ja Mari suosittelee visiittiä kulttuurikeskukseen kaikille kaupungissa vieraileville. Toinen loistava matkavinkki on Tietokeskus Pilke, joka on metsän käyttöön liittyvä tietokeskus. Pilke sijaitsee hienossa puukerrostalossa, ja siellä niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät osallistuvaan metsäaiheiseen interaktiiviseen näyttelyyn.

Rovaniemeltä Mari hyppäsi Ylläksen bussiin ja suuntasi Luontokeskus Kellokkaaseen. Kellokkaasta aukeaa Suomen suurin kansallispuisto, mutta aikaa ei valitettavasti ollut sen upeista luontoelämyksistä nauttimiseen. Ylläkseltä Mari matkusti Pajalaan Ruotsin puolelle, jossa Maria kiinnosti lestadiolaisuuden museo: ”Aihe on ollut pinnalla viime aikoina, ja täälläpäin Pohjolaa lestadiolaisuus on iso osa elämää. Halusin tutustua aiheeseen lähemmin”, Mari kertoo.

Mari viihtyy pohjoisissa maisemissa vielä hetken ja suuntaa sitten Tornioon ja viimeiseen etappiinsa Ouluun. Mikäs sen mukavampaa kuin nauttia kesän kuumimmista hetkistä pohjoisen kauniissa maisemissa… Lue lisää Pohjolan upeista matkakohteista Marin matkablogissa Mondon nettisivuilla.

Kesäterveisin Matkahuollon Mara

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi