Mosaiikki tuo Välimeren tunnelman kotipihalle

Kaikki alkoi Barcelonan-matkasta. Sirpa ja Jukka Hämäläinen ihastuivat Gaudin mosaiikkeihin. Nyt omalla pihalla avautuu Välimeren tunnelma. He ovat Suomen kovimmat mosaiikkikauppiaat eli pyörittävät alan suurinta ja monipuolisinta verkkokauppaa.

Kaikki alkoi Barcelonan-matkasta. Sirpa ja Jukka Hämäläinen ihastuivat Gaudin mosaiikkeihin. Nyt omalla pihalla avautuu Välimeren tunnelma. Silmä saa lepäillä muun muassa kuusi metriä pitkässä mosaiikkiaidassa ja yli 20 neliön mosaiikilla päällystetyllä alueella.

He ovat Suomen kovimmat mosaiikkikauppiaat. Ainakin he pyörittävät alan suurinta ja monipuolisinta verkkokauppaa.

Hyvät ideat myyvät, Joten kalenteri on tärkeä. Parhaillaan mosaiikkikauppiaat suunnittelevat pääsiäistä. Tiedossa on ihania mosaiikkimunia. Kautta aikojen paras myyntiartikkeli oli juhlapöytään laitettava mosaiikkijoulukuusi. Ihan kuuma menekki ympäri vuoden on sydäntaulutarpeilla, sellaisen voi askarrella vaikka hääparille tai omalle rakkaalleen.

- Kolmisen kuukautta ennen juhlapyhää pitää olla hoksottimet ojossa, vahvistaa Sirpa. Hyvät kuvat ja perinpohjaiset tuotekuvaukset myyvät parhaiten netissä.

Harrastuksesta tuli työ

Sirpalle ja Jukalle kävi vanhanaikaisesti eli harrastuksesta tuli työ. Kaksi vuotta sitten he perustivat kivijalkakaupan. Sen jälkeen he ovat pitäneet kaksi mosaiikkinäyttelyä, joissa on käynyt 14 000 vierailijaa. Tämä määrä kävijöitä ei poikkea ihmettelemään ihan mitä vaan.

- Verkkokauppaa olemme harjoittaneet vuoden ajan. Jo nyt myymme verkon kautta enemmän kuin kivijalkakaupassa. Oli suoraviivaista perustaa verkkokauppa rinnalle. Tuotteet ovat tuttuja ja suuri osa asiakkaista myös.

Verkkokaupan myötä Välimeren mosaiikkitunnelmat leviävät nyt Mikkelistä ympäri Suomen.

Sirpa vannoo mosaiikin ympärivuotisuuden päälle. Olennaista on valita oikeat materiaalit. Mosaiikki on kestävää, pestävää ja helppohoitoista.

- Mosaiikki taipuu ihan mihin vaan. Siitä voi tehdä tauluja, kukkaruukkuja, pöydän pinnotteita, kiinnittää seiniin ja lattioihin.

Pienin Sirpan tekemä asia on koru minimosaiikista. Mitä isompia töitä, sitä enemmän pitkäjänteisyyttä harrastus vaatii. Vaikka harrastus on hauskaa ja tekeminen opettaa tekijäänsä, peruskurssi kannattaa käydä. Toki kirjoistakin voi oppia, Sirpa toteaa. Mutta kutsuu tervetulleeksi järjestämilleen mosaiikkikursseille, koska yhdessä oppiminen antaa tällekin harrastukselle monella tapaa enemmän.

Kamera puhelin kahvinkeitin

Verkkokauppiaan tärkein työväline on tietokone. Seuraavaksi tulevat kamera ja puhelin. Sitten ehdottomasti on vuorossa kahvinkeitin, koska sumppia kuluu askartelun ohessa runsaasti.

- Jopa siinä määrin, että voisimme ryhtyä kahvimainokseksi, he nauravat.

Mikä on sitten verkkokaupassa tärkeintä.

- Ehdottomasti hyvät valokuvat, he huudahtavat. Myös tekstikuvauksen on oltava paikallaan.

Sirpan ja Jukan kaupassa on 800 eri tuotetta, niiden syöttäminen ja jaottelu tuoteryhmiin vie oman aikansa.

Kaupasta lähtevät paketit saattavat parhaimillaan painaa jopa 50 kiloa. Mutta Matkahuolto kuljettaa ne painosta riippumatta täsmällisesti perille -  usein jopa saman päivän aikana.

- Matkahuolto on nopea ja luotettava. Kaikki lähetyksemme ovat saapuneet vastaanottajille sovitusti, he toteavat yhteen ääneen.

Muistakin yhteistyökumppaneista on pelkkiä hyviä kokemuksia. Näitä ovat Suomen Maksuturva ja Klarna. Asiakkaita he pitävät ajan tasalla netin välityksellä ja sosiaalisen median avulla. Facebookissa on jo yli 1400 fania.

- Tärkeätä on toimittaa tavarat täsmällisesti ja noudattaa tarkasti verkkokaupan sääntöjä. Mutta samalla pitää olla idearikas ja luova –  ihan täysillä, he kuvailevat verkkokauppiaan arkea.

Mosaiikkibisnestä kolme vuotta pyörittäneet ovat tyytyväisiä kirjavaan ammatinvalintaansa ja sen tuomaan työmäärää: töitä riittää ja aika kuluu mukavasti.

- On tosi helppoa kehoittaa pistämään pystyyn verkkokauppa. Ja helppoa se onkin, mutta pitää myös varautua tekemään pitkää päivää. Tällöin harrastuskin saattaa välillä maistua työltä, mutta tähän asti ainakin mukavalta sellaiselta.

www.mosaiikkimyymala.com ja www.mosaiikkimiljoo.com

Facebook

Mosaiikkimiljöön Sirpa ja Jukka Hämäläinen

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi