Kellot, kulkijat ja bussit kesäaikaan

Talven muuttuminen kevääksi ja kesäksi on meille suomalaisille huimaa valon aikaa. Lauantaina kellot siirretään kesäaikaan. Ja mielet myös. Linnut laulavat, lumi sulaa ja askel kulkee kevyemmin. Kesäaikaan siirtymisellä on joitain pieniä vaikutuksia kaukobussien aikatauluihin. Miltei kaikki nämä vuorot ovat Helsinki-Vantaan lentoaseman pikavuoroyhteyksiä.

Talven muuttuminen kevääksi ja kesäksi on meille suomalaisille huimaa valon aikaa. Kun auringon keskipiste siirtyy eteläiseltä tähtitaivaalta pohjoiselle. Lauantaina kellot siirretään kesäaikaan. Ja mielet myös. Linnut laulavat, lumi sulaa ja askel kulkee kevyemmin.

Nyt juuri kevätpäiväntasauksen aikoihin yö ja päivä ovat kaikkialla maapallolla yhtä pitkät, 12 tuntia kummatkin. Aurinko näyttää silloin nousevan suoraan idästä ja laskevan suoraan länteen, paitsi navoilla, joilla aurinko näkyy aivan horisontissa.

Muistattehan rukata kelloja kesäaikaan hyvissä ajoin. Edellisenä iltana kun siirtää kellot, herää oikeaan aikaan seuraavana päivänä. Varsinainen juhlahetki on käsillä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 3, jolloin viisareita virallisesti käännetään eteenpäin kohti kesää.

Bussiliikenteeseen kesäaikaan siirtyminen tarkoittaa paitsi mukavaa ajelua valoisammilla teillä, myös vähemmän palelevia varpaita bussipysäkeillä.

Jos olet kuitenkinkin liikkeellä lauantain 26. ja sunnuntain 27.3. välisenä yönä, kannattaa huomioida, että kellon siirrolla on joitain pieniä vaikutuksia kaukobussien aikatauluihin. Miltei kaikki nämä vuorot ovat Helsinki-Vantaan lentoaseman pikavuoroyhteyksiä. Katso reittikohtaiset muutokset tiedotteestamme.

Kesäaikaan siirtymisen aiheuttamat, vain yhtä yötä koskevat muutokset eivät näy aikataukuhaussa. Kaikkina muina aikoina löydät toki ajantasaiset vuorot näppärimmin aikatauluhaustamme osoitteesta matkahuolto.fi. Ja mobiilinkäyttäjät osoitteesta m.matkahuolto.fi.

Pikavuorojen aikatauluja voi katsoa myös YLE:n teksti-tv:n sivulta 440.

Toivotamme kaikille matkaajille ihanaa kevättä.

Tässä sitä ajellaan kohti kesää!

Matkahuollon Mara

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi