Bussibongari Kari pitää aikataulut ajan tasalla

Bussibongari Kari PaavolaMatkahuollon aikataulupalvelu on Suomen suosituimpia nettisivuja. Kävijöitä on miltei miljoona kuukaudessa. Nyt esittelemme miehen aikataulutiedon takana. Hän on bussiekspertti niin töissä kun vapaa-ajalla.

Töissä Kari rakentaa aikataulupalveluita ja paikallisliikenteen reittioppaita, jotka kattavat jo 20 kaupunkia.

Järjestelmät sisältävät huikean määrän mm. aikataulu- ja pysäkkitietoja ja työ jatkuu koko ajan. Viimeisimpiä edistysaskelia ovat olleet se, kun saimme karttapalvelun käyttöön. Tässä kohtaa on kartalla jo kolmannes Suomen 100 000 pysäkistä.

Ainoastaan muutos on pysyvää. Kehitämme Matkahuollossa jatkuvasti aikataulutietoja ja palveluitamme.

Tavoitimme Karin hänen vapaapäivänään Hämeenlinnassa. Mutta usko tai älä, puhelimeen hän ei ehdi, koska kun ollaan vapaalla, kuvataan busseja.

- Olen aidosti innostunut busseista. Lomilla kuljen ympäri Suomea ja kuvaan linja-autoja, nauraa Kari.

Bussi ja aikataulu

Hän julkaisee parhaat ja onnistuneimmat kuvat joukkoliikennekuvastossaan. Ja lisäksi on mukana ylläpitämässä Suomeen käytettynä tuotujen bussien tietokantaa.

- Tavoitteenani on pysyä kärryillä, mitä busseja tuodaan Suomeen käytettyinä. Mieluusti mukaan laitetaan useimmista kuvakin, teknisiä tietoja unohtamatta.

Autojen tarkka historia kiinnostaa. Ja harrastuksesta on hurjasti hyötyä työssä.

- Olen todella kiinnostunut siitä, miten liikennettä hoidetaan, millä kalustolla ja missä reitit kulkevat. Itse asiassa, siksi aikoinaan hakeuduin Matkahuoltoon töihinkin, hän tunnustaa.

Suomen monet liikennöitsijät ovat Karin välittömiä asiakkaita Matkahuollossa.

- Olen onnistunut työssäni silloin, jos bussilla kulkijat löytävät ajantasaiset aikataulut, ja bussiyhtiöt saavat tuotteitaan myyntiin.

Kari kuuluu monien muiden bussiharrastajien tavoin Suomen Linja-autohistorialliseen seuraan, jossa on yli tuhat jäsentä. Jokainen harjoittaa rakkauttaan bussiliikenteeseen omalla tavallaan. Joku bongaa busseja kadulla, toinen pöytälaatikkoon ja kolmas internetiin. Mutta esimerkiksi viime syyskuussa, kun Kari oli lomalla, hän otti 1500 kuvaa, joista 420 hän julkaisi.

Täältä löydät Karin kuvia ja linkkien takaa paljon muutakin tietoa.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi