Työsuhdematkalippu vie mutkat työmatkasta

Työmatkojen kulkeminen bussilla on mukavaa.Työmatkojen kulkeminen bussilla on mukavaa. Pääsee ajallaan stressaantumatta perille, satoi sitten lunta tai räntää, oli jäistä tai liukasta. Voi jopa tehdä töitäkin matkalla. Tai keskittyä vain rentoutumaan ja saa saapua virkeänä työpaikalleen.

Bussien täsmällisyystilastot ovat erinomaiset. Valitsemalla bussin olet perillä silloin kun pitää ja sen mukaan kuin aikataulussasi lukee. Ja samalla saa hyvän mielen itselleen, bussilla kulkeminen kun on ympäristömyötäistä.

Onko sinun työpaikallasi käytössä työsuhdematkalippu? Jos vielä ei ole, niin tästä asiasta kannattaa keskustella, koska työsuhdematkalippu on hyvä juttu.

Työsuhdematkalippu sopii niin lyhyempää kuin pidempääkin työmatkaa kulkeville. Se voi olla työnantajan osittain tai kokonaan maksama. Ja tiesitkös mikä parasta, vaikka työsuhdematkaliput ovat tarkoitettuja työmatkoille, niiden vapaa-ajan käyttöä ei ole rajoitettu.

Ihan eurojen näkökulmasta työsuhdematkalippu on hieno etu molemmille osapuolille. Työnantaja voi maksaa työmatkakuluja verovapaasti 300 euroon saakka vuodessa. Jos työnantajan tarjoama etu on tätä suurempi, on verovapaata myös 600 euron ylittävä osuus aina 3 400 euroon asti. Verovapaan edun määrä voi siis enimmillään olla sinulle 3 100 euroa vuodessa.

Matkahuollolla on paljon lippuvaihtoehtoja, jotka sopivat työsuhdematkalipuksi. Seutuliput, kaupunkiliput, kuntakeskusten väliset työmatkaliput, henkilökohtaiset 44 tai 22 matkan vuosiliput sekä CityCity-liput.

Työsuhdematkalippu ladataan matkakortille, jolla matkan maksaminen bussissa on tosi helppoa ja nopeaa.

Mutkaton käyttö ja käyttöönotto

Työnantajan näkökulmasta työsuhdematkalipun käyttöönotto on mutkatonta. Työnantaja tekee vain sopimuksen Matkahuollon kanssa. Työnantaja voi valita työntekijöiden käyttöön joko työmatkasetelit tai matkakortin latausten perusteella tehtävän laskutuksen.

Työmatkaseteleitä käytetään ihan samaan tapaan kuin lounas- tai liikuntaseteleitä. Niillä voi maksaa työsuhdematkalipun osittain tai kokonaan. Yhden setelin arvo on 10 euroa, mutta niitä saa myös muille summille.

Matkahuolto voi myös laskuttaa työnantajaa työntekijöiden tekemien matkakortin latausten perusteella. Joustavuuskertoimia riittää. Työnantaja voi joko maksaa koko laskutetun lipun hinnan tai periä osan lipun hinnasta työntekijän palkasta.

Avainasemassa on siis työnantaja, joka päättää tämän työsuhde-edun käyttöönotosta. Mutta toki myös työntekijän kannattaa sitä ehdottaa tai ainakin kysyä, että onko tämä meidän yrityksessä mahdollista. Sitten vaan sovitaan, miten lipun kulut jaetaan, kuka maksaa mitäkin.

Toivon mukaan tapaamme bussissa, työmatkaseteleitä käyttäen!

Aurinkoisia matkoja toivottaen Mara

Ps. Lisätietoja työsuhdematkalipuista Matkahuollon sivuilla.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

1 kommentti artikkelille “Työsuhdematkalippu vie mutkat työmatkasta”

  1. [...] Työsuhdematkalippu vie mutkat työmatkasta [...]

Kommentoi