Vuodenvaihteen lippumuutokset edellyttävät käyntiä Matkahuollossa

Vuoden vaiheessa muuttuva joukkoliikennelaki aiheuttaa Matkahuollon historian suurimman lippujenmuutosoperaation, jonka takia seutu-, kaupunki- ja työmatkalippuja käyttävien asiakkaittemme tulisi varautua käymään Matkahuollossa tekemässä vuoden ensimmäinen lippulataus.

Uusi joukkoliikennelaki muuttaa seutu-, kaupunki- ja työmatkalippuja, jonka vuoksi vuoden ensimmäisen matkalippulatauksen matkakortille voi tehdä ainoastaan Matkahuollon toimipaikassa.

Varaa siis vuoden alussa aikaa siihen, että pääset piipahtamaan itseäsi lähimpänä olevassa Matkahuollossa tekemässä ensimmäisen latauksen. Teemme kaikkemme, että palvelu sujuu mahdollisimman jouhevasti, mutta valitettavasti ruuhkilta ja jonottamiselta ei taideta ihan kaikilta osin voida välttyä, sillä kyseessä on Matkahuollon historian suurin lippujenmuutosoperaatio.

Huomioithan kuitenkin, että voit käyttää matkakortilla olevat matkat tai päivät loppuun lipun voimassaoloajan puitteissa. Käytä siis mielellään matkat ja päivät ensin loppuun ja tule tekemään lataus vasta sen jälkeen, jolloin vältyt ensimmäisten päivien mahdollisilta ruuhkilta.

Tässä tärkeimmät tiedot:

 • Täytä mielellään jo etukäteen lipputuotetta koskeva myyntitosite palvelutilanteen nopeuttamiseksi. Saat sen  Matkahuollon toimipaikoista ja Matkakortteja myyviltä asiamiehiltä. Lomakkeita on lisätty myös nettisivuillemme seutulippujen alle.
 • Käyttämättömät matkat ja päivät olisi hyvä pyrkiä käyttämään loppuun ennen latausta, mutta arvo toki hyvitetään latauksen yhteydessä, mikäli matkoja on jäänyt kortille.
 • Muutos koskee seutu-, kaupunki- ja työmatkalippuja käyttäviä asiakkaita, joiden tulee käydä tekemässä vuodenvaihteen jälkeinen ensimmäinen matkalippulataus Matkahuollon toimipaikassa.
 • Matkahuollon toimipaikassa tehdyn ensimmäisen latauksen jälkeen seutu-, kaupunki- ja työmatkaliput voi taas ladata omien toimipaikkojemme lisäksi myös R-kioskeilla ja busseissa.

Muutamia poikkeuksiakin on:

 • Kelan koulumatkatukikortille ladattavia opiskelijaseutulippuja EI tarvitse käydä päivittämässä Matkahuollossa.
 • Iisalmen, Joensuun, Jyväskylän, Pieksämäen, Seinäjoen ja Varkauden kaupunkiliput muuttuvat vasta 1.2. Näiden osalta päivitystarve koskee poikkeuksellisesti seuraavaa eli helmikuun alun jälkeen tehtävää latausta.

Tervetuloa Matkahuoltoon ja vielä kerran pahoittelut aiheuttamastamme vaivannäöstä. Katso täältä käyntiosoite ja ota mukaan viihdykkeeksi korvalappustereot, kaveri, lukemista sekä annos naapurisopua ja myönteisiä uuden vuoden ajatuksia.

Annamme mielellään lisätietoja os. matkahuolto.fi ja p. 0200 4000 ma-pe klo 8-17. (Puhelun hinta on 1,99 €/min + pvm.)

Tai sitten kysy tässä niin vastaamme!

Terveisin Mara ja matkahuoltolaiset

Jaa:
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

4 kommenttia artikkelille “Vuodenvaihteen lippumuutokset edellyttävät käyntiä Matkahuollossa”

 1. Taas kannustetaan joukkoliikenteen käyttöön. Pitääkö nyt lintsata työstä tuon lippujen päivityksen takia. Ja miksei esim. Järvenpään busseissa tiedotettu ko. muutoksesta, ei kaikki käy jatkuvasti kyttäilemässä matkahuollon sivuja netissä (eihän kaikilla edes ole). Ja jos tänään lintsaan töistä, kuka korvaa kustannukset, joita jo aamusta tuli: lataus ei onnistunut, jouduin maksamaan kertalipun ja kun lähden työpaikalta, taas joudun maksamaan kertalipun, joka ei enää vaihtoon kelpaa, kun vaihtoaika menee matkahuollossa kortin päivitystä jonottaessa. Tosi fiksua. Avatkaa edes matkahuolto aamulla niin aikaisin, että sinne ehtii.

 2. Kiitos palautteesta Birgitta!

  Pahoittelemme päivityksen johdosta aiheutunutta vaivaa.

  Joukkoliikennelain muutoksesta johtuen seutu-, kaupunki- ja työmatkaliput joudutaan tosiaankin päivittämään Matkahuollossa vuoden alussa. Päivitys on kertaluontoinen ja sen jälkeen lipun voi taas normaaliin tapaan ladata myös busseissa ja R-kioskeilla.

  Olemme pyrkineet kertomaan päivitystarpeesta hyvissä ajoin niin laajalti kuin mahdollista. Sekä omissa kanavissamme eli internet-sivuilla ja toimipaikoissamme että mediaan lähetetyn lehdistötiedotteen välityksellä. Olemme myös toivoneet, että liikennöitsijät kertoisivat asiasta busseissa.

  Olemme pahoillamme, mikäli tämä tärkeä tieto ei tavoittanut sinua ajoissa.

  Järvenpään Matkahuolto on avoinna ma-pe klo 8-17.30. Teemme parhaamme palvellaksemme asiakkaitamme mahdollisimman jouhevasti, vaikka jonoa ajoittain syntyisikin. Olemme varautuneet aina kun mahdollista joustamaan toimipisteidemme aukioloajoissa. Myös henkilökuntaa on lisätty ruuhkaisien päivien ajaksi.

  Lisätietoja päivityksestä on Kahvilassamme http://bit.ly/eQnrOD ja Matkahuollon internetsivuilla http://bit.ly/dER0ky

  Oikein hyvää vuoden alkua ja vielä kerran pahoittelut tästä ylimääräisestä vaivasta.

  t. Matkahuollon asiakaspalvelu

 3. Hei Matkahuollon porukka!

  Tiedotteesta lainattua:
  Varaa siis vuoden alussa aikaa siihen, että pääset piipahtamaan itseäsi lähimpänä olevassa Matkahuollossa tekemässä ensimmäisen latauksen.

  Piipahtamassa Turun Matkahuollossa!!! Tässä kävin töiden jälkeen piipahtamassa ja vuoronumeroni oli 696 ja seuraava asiakas oli vuorossa numero 460. Eli kävin piihtamassa Turun Matkahuollossa. Eli minun edellä oli 230 asiakasta ja jos lasketaan, että kolme asiakaspistettä ja tunnissa 60 asiakasta olisi aikaa mennyt 4 tuntia. Onko tämä enää nykypäivää?

  Matkahuollon asiakaspalvelu on mennyt todella ojaan ja tämä seutulipun päivitys, jos seutulipun lataukseen pitää varata puoli päivää. Matkahuollon olisi pitänyt suunnitella asia toisella tavalla:
  - lataukset mahdollista myös R-kioskeissa
  -enemmän asiakaspalvelijoita Matkahuoltoon
  - enemmän latauspisteitä
  - seutulipun lähetys sähköisesti Matkahuollon palvelimelle, josta
  - lataus s mahdollista tämän jälkeen TLO:n busseissa.
  - lainsäätäjän olisi pitänyt tehdä lakiin siirtymäaika. Lataukset tehtävä esimerkiksi 1.1.2011 – 28.2.2011 välisenä aikana.

  Kuka maksaa, jos joutuu maksamaan TLO busseissa normaalin maksun?

  Talvisin terveisin

  Pekka Leinonen

 4. Mites nyt toimitaan? Ohjelmanne kaatui ennenkuin ensimmäinen päivä oli ohi. Jonottajia oli runsaasti vielä klo 17 jälkeen, jotka olivat olleet n. 1,5 tuntia jo jonossa. Matkakorttia emme saaneet, saakohan sitä lähipäivinäkään. Työmatka päivittäin yli 60 km hintaa kertyy n. 30€ / päivä (pikavuoroa PAKKO KÄYTTÄÄ).
  Että pieniä ongelmia. köyhillä ei ole rahaa teidän älyttömyyksien maksamiseen.

Kommentoi