Pysäkki tai bussin aikataulu hukassa?

Oletkos jo ajellut aikatauluhakuamme, josta löytyy pika-, vakio- ja lähiliikenteen bussivuorot, parikymmentätuhatta paikannimeä ja toista sataa tuhatta pysäkkiä? Lisäämme järjestelmään jatkuvasti paikkatietoja. Mikäli saat vihiä pysäkistä, joka ei vielä ole kartallamme, ilmianna meille sen sijainti!

Matkahuollon valtakunnallinen aikatauluhaku on ylivoimaisesti suosituin palvelumme, jossa käy päivittäin jopa 40 000 ihmistä. Vuodessa kävijöitä on yli 10 miljoonaa.

Osoitteesta www.matkahuolto.info löytyvät Suomen kaikki pika-, vakio- ja lähiliikenteen bussivuorojen aikataulutiedot, pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun paikallisliikenne pois lukien.

Valtakunnallista palvelua on rakennettu 10 vuoden ajan. Aikataulut saadaan parilta sadalta bussiyhtiöltä. Järjestelmässä on parikymmentätuhatta paikannimeä. Pysäkkejä on maassamme toistasataa tuhatta, joista noin 30 000 löytyy myös paikkatieto.

Pitkälle on tultu printtiaikatauluista ja netin ensimmäisistä aikatauluhauista. Tuolloin järjestelmästä löytyivät kirkonkylät ja jokunen bussiaikataulu, mutta pysäkkitiedoissa saattoi olla jopa 10 kilometrin aukkoja. Näitä on vieläkin, mutta niitä kurotaan sinnikkästi yhteen.

Jokainen uusi pysäkki lisätään järjestelmään käsin Matkahuollon toimesta. Paikkatietojen etsiminen on välillä suorastaan salapoliisityötä. Palvelun ylläpitäjien tärkeimmät apuvälineet ovat:

Vinkkejä ja tietoja pysäkkien sijainneista otetaan mielellään vastaan täällä Kahvilassa, Facebookissa tai osoitteessa asiakaspalvelu (at) matkahuolto.fi. Jos pysäkki puuttuu aikatauluhausta tai pysäkki on muuttunut, nämä ovat mieluisimmat tavat vastaanottaa tietoja:

  1. KKJ3-yhtenäiskoordinaatistosijainti (aikataulupalvelun käyttämä paikkatieto, joka löytyy www.karttapaikka.fi -palvelusta).
  2. GPS-koordinaatit.
  3. Pysäkin osoite.
  4. Vapaa kuvaus pysäkin sijainnista.

Jos pysäkki ei meinaa löytyä, Matkahuollosta ollaan yhteydessä paikallisen liikennöitsijään tai matkahuoltolaisiin. Joskus on jopa jalkauduttu paikan päälle pysäkkejä etsimään. Työ etenee jatkuvasti, aikataulutietoja täydennetään ja pysäkkejä lisätään. Parhaillaan muuten liikutaan Länsi-Uudellamaalla.

Tulevaisuudessa järjestelmä varmasti osaa paitsi aikataulut ja pysäkit, myös reititykset. Jo nyt siinä on tärkeimmät vaihtoyhteydet. Kokeilepa, sieltä löytyy koko Suomi, päästä varpaisiin.

Terveisin, Mara

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

1 kommentti artikkelille “Pysäkki tai bussin aikataulu hukassa?”

  1. Hauska kuulla asioista palvelun ylläpitäjänkin näkökulmasta, lisää tällaista :)

Kommentoi